Ο Νίκος Μαζιώτης στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων

Μέτρα υψίστης ασφαλείας για την μεταγωγή του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα
Κάτω από μέτρα υψίστης ασφαλείας, μεταφέρεται στα Γιάννινα, ο κατηγορούμενος ως αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης. Ο Νίκος Μαζιώτης, την Τρίτη το πρωί θα οδηγηθεί στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων, προκειμένου να δικαστεί ως αντιρρησίας συνείδησης.

Ο Νίκος Μαζιώτης, που έχει απασχολήσει τις ελληνικές αρχές από την δεκαετία του ενενήντα κρατείται τον τελευταίο χρόνο στις φυλακές Κορυδαλλού. Η μεταγωγή του στα Γιάννινα, προκειμένου να δικαστεί, έχει σημάνει συναγερμό στην τοπική αστυνομία.

Ο Νίκος Μαζιώτης θα φτάσει βράδυ και θα κρατηθεί στις φυλακές Σταυρακίου ή στο Τμήμα Μεταγωγών. Πρόκειται για κάτι που θα αποφασιστεί στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή κι αυτό για λόγους ασφαλείας.

Εξάλλου όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι πρωτοφανή για τα Γιάννινα και η αστυνομική κινητοποίηση ειδικά το πρωί της Τρίτης, στο κέντρο της πόλης, θα είναι από τις πιο μεγάλες που έχουν γίνει.

Ο Νίκος Μαζιώτης είναι σήμερα 40 χρονών. Συνελήφθη το 1997 για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά δεν εξερράγη. Φυλακίστηκε αλλά και αποφυλακίστηκε το 2001. Η οργάνωση που φέρεται να ανήκε είναι ο Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός (ΜΑΣ) αλλά ο ίδιος υποστήριζε ότι ανήκε στους «Αναρχικούς Αντάρτες Πόλεων».

Μαζί με δέκα ακόμη άτομα συνελήφθη πριν από ένα χρόνο περίπου και κατηγορείται ως ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Ο Εισαγγελέας ζητά για τον ίδιο και επτά ακόμη άτομα, να δικαστούν για όλες τις επιθέσεις που έχει αναλάβει η οργάνωση και ειδικότερα για τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα, όπως συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κ.α.

Οι κατηγορούμενοι είναι προφυλακισμένοι από τον Απρίλιο του 2010 και είναι οι εξής: Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κώστας Ζουρνάς, Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Σαράντος Νικητόπουλος, Κώστας Κατσένος και Μαρία Μπεραχά.

epiruspost.gr