«Πιάστηκε» 53χρονος με διεθνές ένταλμα σύλληψης

Στην σύλληψη ενός 53χρονου άνδρα, υπηκόου Αλβανίας, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στα Ιωάννινα, με εντολή προσωρινής κράτησης από τον Εισαγγελέα Eφετών Ιωαννίνων.

Ο δράστης στοιχεία διώκεται σε διεθνές επίπεδο, με σκοπό την έκδοση από τις αρχές UNMIK (αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο), δυνάμει Ερυθράς Αγγελίας, για ανθρωποκτονία. Η σύλληψη του έλαβε χώρα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων χθες το μεσημέρι.

newsbomb.gr

Άκρως σοβαρό και απόρρητο....


Άκρως απόρρητο, κρατούν τον λόγο της πολύωρης συνάντησης που είχαν στα Γιάννινα, με αξιωματούχους της Αλβανικής Κυβέρνησης και τον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα Νικόλαο Πάζιο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης κι όχι τελικά ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος όπως αρχικά είχε διαρρεύσει και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου. Στην ίδια συνάντηση σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες συμμετείχε ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Κώστας Μπίκας και η τοπική διοίκηση της ΕΥΠ.

Το Epiruspost.gr είχε γράψει από προχθές για την αιφνίδια επίσκεψη του Αρχηγού, η οποία αποδίδονταν σε πολύ σοβαρό λόγο, καθώς ματαίωσε προγραμματισμένη από μέρες συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τους αστυνομικούς διευθυντές όλης της χώρας.

 Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έφτασε χθες το απόγευμα στα Γιάννινα. Το βράδυ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, η επίσκεψη του οποίου επιχειρήθηκε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με δύο Έλληνες διπλωμάτες που υπηρετούν στην Αλβανία.

Ακόμη και ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων δήλωναν πλήρη άγνοια για τους λόγους που έφεραν στην περιοχή τον Υφυπουργό, τον Διοικητή της ΕΥΠ και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ. Η πληροφορία δε που τεχνιέντως διέρρευσε ότι ο κ. Οικονόμου ήρθε για προσωπικούς λόγους – να επισκεφθεί την μητέρα του στην Κόνιτσα- γρήγορα διαψεύστηκε καθώς από το πρωί μετείχε σε πολύωρη σύσκεψη που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων και επιχειρήθηκε επίσης να μείνει μυστική.

Στην ίδια σύσκεψη μετείχε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, η διοίκηση της ΕΥΠ, Έλληνες διπλωμάτες όπως και Αλβανοί αξιωματούχοι.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας απέφυγε οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τους λόγους της επίσκεψης στα Γιάννινα όπως έπραξε και ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Πληροφορίες που δύσκολα μπορούν να επιβεβαιωθούν αναφέρουν ότι η επίσκεψη στα Γιάννινα και η συνάντηση με τους Αλβανούς, σχετίζεται με πολύ σοβαρό θέμα που αφορά στις τρομοκρατικές οργανώσεις του Επαναστατικού Αγώνα και των Πυρήνων της Φωτιάς. Να υπενθυμίσουμε ότι για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς κατηγορείται ο Αλβανός υπήκοος Νταμιανό Μπολάνο που είναι προφυλακισμένος. Ο ίδιος φέρεται να μετείχε και σε υποθέσεις μεταφοράς όπλων από την Αλβανία στην Ελλάδα. Αίτημα έκδοσής του από την Αλβανία δύσκολα μπορεί να έχει υποβληθεί καθώς δεν διώκεται για κανένα αδίκημα στην γειτονική χώρα. Είναι επίσης αδύνατο να έχει υποβάλλει ο ίδιος αίτημα, από την στιγμή που κάτι τέτοιο, βάση και της διακρατικής συμφωνίας, είναι αδύνατο, πριν δικαστεί στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν με το σταγονόμετρο, όπως και το γεγονός ότι οι συναντήσεις αυτές επιχειρήθηκε να κρατηθούν μυστικές και να μείνουν μακριά από κάθε δημοσιότητα, συνηγορούν ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό και σίγουρα θα αποτελέσουν την αφορμή για διάφορα σενάρια που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

epiruspost.gr