Θερμό κλίμα έξω, πάγωσαν τα τέλη μέσα….

Θερμά επεισόδια επιχείρησαν να δημιούργησαν στο χώρο του Δημαρχείου, μέλη του ΠΑΜΕ, τόσο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και με την ολοκλήρωσή της και την έξοδο του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων. Η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην συμβασιούχων της ΑΔΕΙ, αυτή τη φορά απουσίαζε, ενώ η αντιπροσωπεία τους δεν θέλησε να παραστεί στη συνεδρίαση, εκτιμώντας ότι θα διεκδικήσει τη μονιμοποίηση δικαστικά. Ωστόσο το ΠΑΜΕ προχώρησε σε νέα κινητοποίηση και συγκέντρωση, προσπαθώντας να παρεμποδίσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δύο φορές, μία κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και μία κατά το πέρας της, μέλη επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο χώρο του Δημαρχείου. Απωθήθηκαν όμως από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν και σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά εισήλθε στην αίθουσα της συνεδρίασης για να καταγγείλει και να αποχωρήσει. Ο Νίκος Γκόντας ζήτησε να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις και να εισέλθουν ελεύθερα στην αίθουσα οι συγκεντρωμένοι, θεωρώντας ότι το προεδρείο του σώματος μπορεί να διασφαλίσει, σε μια τέτοια περίπτωση, την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης. Κάτι τέτοιο φυσικά ήταν ακατόρθωτο, καθώς οι προθέσεις των μελών του ΠΑΜΕ είχαν γίνει ξεκάθαρες από την αρχή.

«Η παρουσία των ΜΑΤ έξω από το Δημαρχείο είναι μία αλγεινή εικόνα για την πόλη. Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και να ανοίξουν οι πόρτες ώστε να προσέλθουν ελεύθερα οι πολίτες», ζήτησε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας, θέτοντας δύο ακόμη θέματα. Το πρώτο να αποσυρθεί το θέμα για την πρόσληψη συμβασιούχων προκειμένου να στελεχωθεί ο τομέας της καθαριότητας και το δεύτερο να υπάρξουν μειώσεις στα δημοτικά τέλη.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για να καυτηριάσει τις πρακτικές που ακολουθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ. «Η δημοκρατία δεν είναι βία. Κάποιοι παρανόμησαν κρατώντας το δημαρχείο κλειστό. Μία εργατική παράταξη είναι μόνιμα εδώ. Υβρίζει, χλευάζει, λοιδορεί. Η αστυνομία προασπίζεται τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου», τόνισε ο Δήμαρχος και υπογράμμισε πως «το ΠΑΜΕ δεν μπορεί να μπει στην αίθουσα γιατί απειλεί να διαλύσει τη συνεδρίαση».

Σε ότι αφορά τα τέλη, ο Δήμαρχος σημείωσε πως δεν γίνεται καμία αύξηση στα τιμολόγια. «Τα φτάσατε στα σημερινά επίπεδα και τώρα εγκαλείτε εμάς επειδή δεν κάνουμε μειώσεις», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρώην Δήμαρχο.

Μετά και από την διευκρίνιση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ότι κλήθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία των πρώην συμβασιούχων για να παραστεί στη συνεδρίαση, αλλά δεν είχε τέτοια πρόθεση, η παράταξη του Νίκου Γκόντα αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τέλη και στα τιμολόγια του νερού. Το θέμα της ανάδειξης Συμπαραστάτη του Δημότη, δεν συζητήθηκε καθώς για την εκλογή του απαιτείται διευρυμένη πλειοψηφία του σώματος.

epiruspost.gr