Παρελθόν ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Παρελθόν αποτελεί, εδώ και λίγες ώρες για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο διοικητής του Σωτήρης Κωσταράς. Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοινώθηκε στον ίδιο από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Ο κ. Κωσταράς σε δηλώσεις που έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ITV χαρακτήρισε άκομψο και αγενή τον τρόπο της απομάκρυνσής του. Χαρακτήρισε την θητεία του πετυχημένη στο Παενπιστημιακό Νοσοκομείο και σημείωσε ότι κατά τον ίδιο, είναι ανεξήγητοι οι λόγοι της απομάκρυνσής του. Μάλιστα ανέφερε ότι το γεγονός αυτό δεν το γνώριζε ούτε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου με τον οποίο είχε επικοινωνήσει.

Είχαν προηγηθεί, όπως είναι γνωστό, οι αποκαλύψεις του Epiruspost.gr για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εξ αιτίας των ελλείψεων υλικών.

 Στην επιστολή που υπογράφεται από τον Υπουργό Υγείας, αναφέρεται μόνο η απόφασή του για την παύση του κ. Κωσταρά, γεγονός που έχει δυσαρεστήσει τον ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αποδίδει την απόφαση της απομάκρυνσης τόσο στα καθημερινά προβλήματα λειτουργίας όσο και στην πορεία των οικονομικών του Νοσοκομείου.

Η ενέργεια αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο και το σενάριο της συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των αλλαγών του υγειονομικού χάρτη που σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας και θα συνοδευθεί από ανάλογες αλλαγές και στη διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

2011-05-03

epiruspost.gr