Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο για τη Δωδώνη–Β.Αργύρης:Ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ παραγωγών και Ενώσεων με τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Μετά το ναυάγιο και στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέο συλλαλητήριο, το πρωί της Παρασκευής, με αφετηρία το εργοστάσιο και τελικό προορισμό τα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας στα Ιωάννινα.

Στην κοινή ανακοίνωση των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων στην επιχείρηση επισημαίνεται ότι η Δωδώνη ανήκει στην Ήπειρο και τονίζεται:

Παλεύουμε για: - Να μην ιδιωτικοποιηθούν η «ΔΩΔΩΝΗ» και η «ΑΤΕ».

- Να αυξηθεί τώρα η τιμή Παραγωγού στο γάλα, χωρίς επιβάρυνση των Καταναλωτών, για να σταματήσει το ξεκλήρισμα των Κτηνοτρόφων της Ηπείρου.

- Να στηριχθεί η Κτηνοτροφία της περιοχής με την ενίσχυση της «ΖΩ.ΖΩ» («ΕΛ.ΒΙ.Ζ») και την επαναλειτουργία της «Σ.Β.Ε.Κ.Η»

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καλούμε όλους τους Κτηνοτρόφους, τους Εργαζομένους, τη Νεολαία και το Λαό της Ηπείρου να αγωνιστεί μαζί μας για την διατήρηση του Συνεταιριστικού και Κοινωνικού χαρακτήρα της «ΔΩΔΩΝΗ», ώστε αυτή να συνεχίσει να εξασφαλίζει δουλειά σε Κτηνοτρόφους και χιλιάδες εργαζομένους, να στηρίζει την τοπική οικονομία και να προσφέρει φθηνά, ποιοτικά και ασφαλή γαλακτοκομικά προϊόντα σε όλη τη χώρα.

Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Η ΔΩΔΩΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΔΩΔΩΝΗ»

Η διαφαινόμενη πώληση της κερδοφόρου γαλακτοβιομηχανίας προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την Ήπειρο. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης απαντώντας σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών φρόντισε να θυμίσει την πρωθυπουργική υπόσχεση στους Ηπειρώτες και να στείλει σαφές μήνυμα προς τους αρμόδιους παράγοντες και την διοίκηση της ΑΤΕ.

«Πρόσφατα ο πρωθυπουργός σε μεγάλη ευρωπαϊκή εφημερίδα τόνισε πως είναι «προσβλητικό να μας ζητούν να ξεπουλήσουμε νησιά και δημόσια περιουσία. Για την Ήπειρο, ισχυρό και αδιαπραγμάτευτο περιουσιακό στοιχείο των παραγωγών και των Ηπειρωτών συνολικά είναι η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», είπε ο κ. Αργύρης και συνέχισε:

«Άλλωστε για αυτό έχει δεσμευτεί και προεκλογικά και μετεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου και απορώ πως ορισμένοι στην ΑΤΕ και το υπουργείο Οικονομικών μπορούν να λειτουργούν σε αντιπαράθεση με τις εντολές του πρωθυπουργού.

Όποιος νομίζει ότι μία κερδοφόρα επιχείρηση , δημιούργημα και κτήμα των Ηπειρωτών παραγωγών και βασικό «παίχτη» της αγοράς Γάλακτος, θα μπορέσει να «τη βγάλει από τη μέση», εξυπηρετώντας επιδιώξεις του καρτέλ Γάλακτος και ζημιώνοντας την παραγωγή και την οικονομική δραστηριότητα στην Ήπειρο, ή «ζει σε άλλους κόσμους» και είναι αφελής ή κάνει ζημιά στον τόπο και πρέπει να εξηγήσει με ποιο όφελος».

Σε άλλη ερώτηση των δημοσιογράφων, για τα όσα λέγονται τον τελευταίο καιρό για ενεργοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνάντηση όλων των φορέων της Ηπείρου με τον Κάρολο Παπούλια για το θέμα της «Δωδώνης» και αν πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο κ. Αργύρης υπογράμμισε:

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει όσο λίγοι την Ήπειρο, τη «Δωδώνη» και τα συμφέροντα της περιοχής και των παραγωγών της. Δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανέναν μας. Έχει αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά να κάνει το χρέος του και να υπερασπίζει τα συμφέροντα της υγιούς παραγωγής και των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια και για το λόγο αυτό τον τίμησαν και τον τιμούν.

Το θέμα της «Δωδώνης» δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επικοινωνιακών χειρισμών.

Δεν θα είμαστε αποτελεσματικοί με δημόσιες σχέσεις και ενέργειες που χαϊδεύουν αυτιά αλλά δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό.

Είναι η ώρα για ουσιαστικές διαδικασίες συνεννόησης όλων των τοπικών φορέων προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε λύση υλοποιήσιμη και με προοπτική για την εξασφάλιση της παραμονής της Γαλακτοβιομηχανίας στους φυσικού της μετόχους που είναι οι παραγωγοί και οι Ηπειρώτισσες και οι Ηπειρώτες».

2011-05-20

epiruspost.gr