Μπαίνουν Επιθεωρητές Υγείας στο Πανεπιστημιακό

Το θέμα που αποκάλυψε το Epiruspost.gr για την προμήθεια στεντ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σε τιμές υπερδιπλάσιες αυτών που είχε ορίσει το Παρατηρητήριο δεν κλείνει με την απάντηση της Διοίκησης περί αναγνώρισης του προβλήματος, ελέγχου και διόρθωσης του λάθους που έγινε.

Παίρνει διαστάσεις και οδήγησε στην παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Έτσι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μπαίνει στο μικροσκόπιο των Επιθεωρητών Υγείας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, προμηθευτόταν καρδιολογικά στεντς με φαρμακευτική ουσία και τα πλήρωνε 1.500 ευρώ, ενώ η τιμή που έχει καθορίσει το Παρατηρητήριο Τιμών δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Ο έλεγχος των επιθεωρητών μάλιστα θα ξεκινήσει άμεσα.

Επίσης, ανακοίνωσε στους διοικητές ότι εξετάζεται η δυνατότητα να συνεργάζονται τα δημόσια νοσοκομεία με ασφαλιστικές εταιρίες και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβουν μέτρα για κάποιες άλλες υποθέσεις που απασχολούν το υπουργείο Υγείας, όπως ενδεικτικά είπε ότι υπάρχουν ακτινολόγοι που παίρνουν 174 μέρες άδεια το χρόνο.

Τόνισε, επίσης, ότι έχει στείλει ήδη φάκελο με διάφορες υποθέσεις στον εισαγγελέα, οι οποίες αφορούν κυρίως τις προμήθειες και δεσμεύτηκε ότι στο νομοσχέδιο των μεταμοσχεύσεων που θα κατατεθεί στη Βουλή θα δίνεται μεγαλύτερη ελευθερία ώστε οι επιθεωρητές υγείας να μπορούν να παρεμβαίνουν σε βάθος και να κάνουν έρευνα όπου υπάρχουν σκιές.

epiruspost.gr