Δεκαπεντάωρη επιχείρηση της Δίωξης, δύο συλλήψεις και τραυματισμοί αστυνομικών

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκαν δύο αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, με ελαφρά τραύματα που προήλθαν στη διάρκεια καταδίωξης ενός Αλβανού εμπόρου.

Η επιχείρηση στα ελληνοαλβανικά σύνορα διήρκησε περισσότερο από δεκαπέντε ώρες.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις ενός αυτοκινήτου στην παραμεθόριο. Το αυτοκίνητο τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση.

 

Λίγα χιλιόμετρα μετά το σημείο όπου είχε γίνει η φόρτωση των ναρκωτικών, το όχημα για άγνωστο λόγο έφυγε από το δρόμο και άλλαξε πορεία, μπαίνοντας σε έναν χωματόδρομο.

Στο μπλόκο που έκανε η Δίωξη ναρκωτικών, κοντά στο Δελβινάκι, ο ένας από τους δύο επιβάτες κατέβηκε από το αυτοκίνητο και κινήθηκε τρέχοντας προς το δάσος.

Ο δεύτερος συνελήφθη και κατασχέθηκαν εξήντα έξι κιλά χασίς που είχαν προορισμό την Αθήνα.

Τα ναρκωτικά και ο δράστης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο και παράλληλα η επιχείρηση στα σύνορα συνεχίζονταν με σκοπό τη σύλληψη και του δεύτερου ατόμου, που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος.

Μετά από αρκετές ώρες οι αστυνομικοί τον εντόπισαν κοντά στην γέφυρα των Αγίων. Στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν εκείνος προς το γκρεμό βάθους σαράντα περίπου μέτρων.

Δύο από τους αστυνομικούς τον ακολούθησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά στην διάρκεια της καταδίωξης. Εκεί όμως γράφτηκε και ο επίλογος της επιχείρησης καθώς ο Αλβανός συνελήφθη και κρατείται.

Μπορεί η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκε να μην δείχνει πολύ μεγάλη, όμως η επιχείρηση ήταν μία από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες που οι αστυνομικοί έφεραν με επιτυχία σε πέρας.

2011-06-04

epiruspost.gr