Ιδρύεται ΕΠΑ Ηπείρου, στο Φλωροβούνι η μονάδα συμπίεσης

Στην οριστική χωροθέτηση της μονάδας συμπίεσης φυσικού αερίου στη θέση Φλωροβούνι και την ίδρυση Εταιρείας Παροχής Αερίου Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης είχε προγραμματίσει ομιλία στα Γιάννινα την ερχόμενη Δευτέρα, όπου εκεί σύμφωνα με πληροφορίες θα έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις, όμως μετά την ματαίωσή της επέλεξε μία τηλεοπτική δήλωση για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην δήλωση ανακοινώνει την ίδρυση της ΕΠΑ Ηπείρου και την οριστική χωροθέτηση στο Φλωροβούνι, όπως είχε προταθεί και από τους τοπικούς φορείς. Ζητά δε την συνεργασία των τοπικών κοινωνιών ώστε να προχωρήσει ένα έργο που θα μετατρέψει τη χώρα μας σε διεθνή ενεργειακό κόμβο.

 

«Ανακοινώνω την πρωτοβουλία για ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την ίδρυση της ΕΠΑ Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας. Έτσι θα φτάσει το φυσικό αέριο σε όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Ήδη εντάχθηκε ειδικό άρθρο στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο και ικανοποιούμε έτσι ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ηπείρου.

Η χρήση φυσικού αερίου θα μειώσει το κόστος των επιχειρήσεων

Η ΕΠΑ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στηρίζεται στην κατασκευή του αγωγού. Ο αγωγός δεν θα είναι μόνο διέλευσης αλλά έλευσης του φυσικού αερίου στην Ήπειρο σύμφωνα με το πάγιο αίτημα της περιοχής. Είναι έργο που συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, το στήριξαν και το προώθησαν όλες οι Κυβερνήσεις της χώρας.

Για την υλοποίηση του πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και κυβέρνηση και τοπικές κοινωνίες καθώς θα καταστήσει την χώρα μας διεθνή ενεργειακό κόμβο», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μανιάτης.

Ο Υφυπουργός θέτει τέρμα και στα σενάρια για την χωροθέτηση της μονάδας συμπίεσης στην περιοχή της Πέρδικας κάνοντας σαφές ότι αυτή θα γίνει στην θέση Φλωροβούνι που προτάθηκε από τους τοπικούς φορείς και πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές.

«Η πρόταση ήταν να διερευνήσουμε την δυνατότητα νέας χωροθέτησης στο Φλωροβούνι. Η θέση αξιολογήθηκε από τους μελετητές και σήμερα κάνω γνωστό ότι η θέση που υποδείχθηκε από τους φορείς πληροί τις προϋποθέσεις και εκεί θα χωροθετηθεί ο σταθμός συμπίεσης», ανέφερε ο Υφυπουργός.

2011-06-06

epiruspost.gr