Αεροδρόμιο Ηπείρου το…. Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας!

Αναβάθμιση του αεροδρομίου Ακτίου, με στόχο να αποτελέσει τον βασικό αερολιμένα της Ηπείρου, επιθυμεί η Περιφέρεια, όπως προκύπτει από τις επίσημες δηλώσεις που έκαναν οι αντιπεριφερειάρχες Στράτος Ιωάννου και Γιάννης Καραμπίνας, από τους οποίους διέφυγε μία....μικρή λεπτομέρεια. Ότι το αεροδρόμιο Ακτίου δεν ανήκει στο Νομό Πρέβεζας και την Ήπειρο αλλά στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 Η...λεπτομέρεια αυτή ακυρώνει στην πράξη τις καλές τους προθέσεις και τα μεγαλεπίβολα σχέδια, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα της παραμικρής παρέμβασης στο εν λόγω αεροδρόμιο.

 Άρα ποια η σκοπιμότητά τους από την στιγμή μάλιστα που στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αναβάθμιση του αεροδρομίου Ακτίου επιδιώκει η Περιφέρεια Ηπείρου».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται πως «κοινή παραδοχή είναι ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου, εφόσον ενισχυθεί και επεκταθεί, θα μπορούσε να αποτελέσει το βασικό αεροδρόμιο της Ηπείρου, ιδιαιτέρως για τις πτήσεις του εξωτερικού».

Στην ουσία η Περιφέρεια Ηπείρου δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα ούτε για την ενίσχυση, ούτε για την επέκταση του αεροδρομίου.

Το γεγονός δε ότι τέτοιες δηλώσεις, από κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες, γίνονται τη στιγμή που τα έργα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων έχουν βαλτώσει, μόνο σύγχυση μπορούν να προκαλέσουν.

Φυσικά από τη λειτουργία του αεροδρομίου στο Άκτιο μπορεί να βγει σημαντική ωφελημένη κυρίως η παραλιακή ζώνη της Ηπείρου. Αυτό απαιτεί καλύτερη οδική σύνδεση και καλύτερες συγκοινωνίες. Απαιτεί και έργα υποδομής στην ίδια την παραλιακή ζώνη, καθώς σε πολλές περιοχές δεν έχουν λυθεί ακόμη προβλήματα που άπτονται της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Πριν λοιπόν η Περιφέρεια Ηπείρου επιδιώξει την αναβάθμιση του αεροδρομίου Ακτίου, καλό θα είναι να φροντίσει για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Ίσως μέχρι τότε να έχουν αλλάξει τα διοικητικά και γεωγραφικά όρια των περιφερειών, οπότε οι ανακοινώσεις των δύο αντιπεριφερειαρχών θα αποκτήσουν και νόημα.

2011-06-09

epiruspost.gr