Πρέβεζα:Αντιδράσεις για το Μουσικό Σχολείο

Την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών –και όχι μόνο- προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσει ένα μόνο τμήμα μαθητών τη νέα χρονιά στην πρώτη τάξη του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

Ο Σύλλογος καθηγητών του σχολείου χαρακτηρίζει την απόφαση «άδικη» αφού θα επηρεάσει συνολικά τη λειτουργία του. Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας υπογραμμίζει από την πλευρά της ότι η απόφαση αυτή δεν σέβεται την ιστορία και την μουσική παράδοση της Πρέβεζας δημιουργώντας –όπως αναφέρει- επιπλέον προβλήματα στις εκπαιδευτικές υποδομές.


Η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Πρέβεζας Κική Σφονδύλη ζητά από τους φορείς την υποστήριξη του σχολείου, σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον των παιδιών να φοιτήσουν στο μουσικό σχολείο είναι μεγάλο. Χαρακτηριστικό ότι οι υποψήφιοι μαθητές είναι 50 –κάτοχοι πτυχίων μουσικής- ενώ το ποσοστό των παιδιών που επιθυμούν να φοιτήσουν αυξάνεται σταθερά.

Το μουσικό σχολείο στην Πρέβεζα ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια και όπως τονίζεται από όλους πληρεί με το παραπάνω τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει δύο τμήματα στην πρώτη τάξη, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόβαθρο για την λειτουργία και Μουσικού Λυκείου.

2011-06-21

epiruspost.gr