Από την Άρτα η αντεισαγγελέας που έσπασε το απόστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Μία αντιεισαγγελέας από την Άρτα, η κ. Πόπη Παπανδρέου είναι η μία από τις δύο γυναίκες, που έσπασαν το απόστημα των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η κυρία Πόπη Παπανδρέου, μόλις 34 ετών, κατάγεται από τις Συκιές Άρτας. Τελείωσε το γυμνάσιο στα Πατήσια και ήταν αριστούχος στη Νομική Αθηνών. Έχει επισκεφθεί το πολύ 20 φορές γήπεδο για ποδοσφαιρικό αγώνα και, φυσικά, δεν έχει στοιχηματίσει ποτέ στη ζωή της .Ως τουλάχιστον την έναρξη της έρευνας, όταν έβαλε...στοίχημα ότι θα τη φέρει σε πέρας. Παρ΄ ότι είναι η συντάκτρια του πολύκροτου πορίσματος για τα στημένα παιχνίδια, κάνει λόγο για ομαδική δουλειά όλων των συναδέλφων της. Έγινε για πρώτη φορά γνωστή με την υπόθεση των υποβρυχίων, την οποία χειρίζεται ακόμη μαζί με την αντεισαγγελέα Κυβέλου. Σύμφωνα με το «Βήμα» άρχισε να εξετάζει τους πρώτους μάρτυρες τον Οκτώβριο του 2010.Οταν ήρθη το απόρρητο των συνομιλιών για μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου εξεπλάγη με το πώς εκφράζονταν και με το περιεχόμενο των συνομιλιών. Δόθηκε αρκετές φορές παράταση του διαστήματος παρακολούθησης, ως τα τέλη Μαΐου 2011. Η επεξεργασία του υλικού κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό, δεν διέρρευσε τίποτε, αφού η κυρία Παπανδρέου γνώριζε ότι αυτό θα οδηγούσε σε «ναυάγιο». Και οι δύο εισαγγελείς αρνούνται να φωτογραφηθούν. Θεωρούν ότι έκαναν μόνο τη δουλειά τους με τη βοήθεια των συναδέλφων τους.

Η αντεισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, 34 ετών και με εμπειρία μόλις τριών χρόνων στο εισαγγελικό σώμα (μπήκε το 2008), δεν δίστασε στιγμή. Κυρίως όταν διάβασε και δημοσιεύματα για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Ακόμη δεν είχαν φθάσει στην Εισαγγελία τα στοιχεία της UΕFΑ για τα στημένα παιχνίδια, ένας κρίσιμος κρίκος για την πορεία της έρευνας... Η κυρία Ράικου δεν δίστασε να αναθέσει μια υπόθεση, που «φώναζε» από μακριά ότι παρέπεμπε σε οργανωμένο έγκλημα, σε μια νεαρή εισαγγελέα. Η κυρία Παπανδρέου πάλι, δεν φοβήθηκε, ούτε από το άγνωστο αντικείμενο ούτε και από πιθανόν μεγάλα ονόματα που θα συναντούσε στον δρόμο της. Δύο γυναίκες λοιπόν «ξήλωσαν» σε εννέα μήνες τρεις εγκληματικές οργανώσεις που φέρεται ότι δρούσαν στον χώρο του ποδοσφαίρου, αν και το αποτέλεσμα προήλθε από συλλογική δουλειά. Συνεργάστηκαν μαζί τους τα μέλη του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, ένα τμήμα που αδικώντας ίσως τους άνδρες εισαγγελείς, ιδιαίτερα έμπειρους, επειδή διαθέτει πολλές γυναίκες στις τάξεις του, αποκαλείται από δικηγόρους «τμήμα γόβα-στιλέτο».

2011-06-27

epiruspost.gr