Πωλητήριο στην ΕΛΒΙΖ

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη διαδικασία πώλησης Πακέτου Μέτοχων της Εταιρίας Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών «ΕΛ.ΒΙ.Ζ.» Α.Ε. έδωσε στη δημοσιότητα η Αγροτική Τράπεζα.

Πρόκειται για την δεύτερη από τις αγροτοβιομηχανικές θυγατρικές της ΑΤΕ που βγαίνει κι επισήμως στο «σφυρί» (η πρώτη είναι η ΕΒΖ για την οποία έχει ήδη προσληφθεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος η Eurobank που θα «τρέξει» τη διαδικασία). Η ΕΛΒΙΖ ιδρύθηκε το 1963 με έδρα στο Πλατύ Ημαθίας και σήμερα διατηρεί 2 εργοστάσια παραγωγής ζωοτροφών στο Πλατύ Ημαθίας και τη Ξάνθη.

Παράγει ζωοτροφές, πρώτες ύλες ζωοτροφών και συμπληρώματα ζωοτροφών. Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ στα Γιάννινα έχει αγοραστεί από την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, εξαγορά που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τις Ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσεις της 31.12.2010 (οι οποίες συντάχθηκαν σύμφωνα με τα Δ.Π.Χ.Α.), η εταιρεία πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 10,8 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 1,0 εκατ. ευρώ. Κατά την 31.12.2010, η ΕΛΒΙΖ απασχολούσε 104 εργαζόμενους, μειωμένους κατά 22 σε σχέση με την 31.12.2009.

epirus.gr

2011-06-30