Συγχωνεύονται κλινικές στα Νοσοκομεία της Ηπείρου

Αρκετές αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο συγχώνευσης κλινικών φέρνει η τελική πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η πρόταση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και σύμφωνα με αυτή τα νοσοκομεία της Ηπείρου θα έχουν δικό τους διοικητή, πλην αυτού των Φιλιατών το οποίο θα υπάγεται στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Σε επίπεδο συνενώσεων κλινικών, σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου, προβλέπεται να συνενωθούν δώδεκα στα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Συγκεκριμένα έξι συνενώσεις αφορούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δύο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, μία στο νοσοκομείο Φιλιατών, δύο στην Άρτα και μία στην Πρέβεζα.

 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τρεις συγχωνεύσεις αφορούν στον παθολογικό τομέα. Η Μονάδα Λοιμοδών συγχωνεύεται με την Παθολογική ενώ συγχωνεύσεως υπάρχουν και για τις μονάδες περιτοναϊκής κάθαρσης και στεφανιαίων νόσων. Οι άλλες τρεις συγχωνεύσεις αφορούν στον χειρουργικό τομέα όπου η μονάδα μετεγχειρητικής ανάνηψης συνενώνεται με την χειρουργική, η παιδοχειρουργική με την παιδοορθοπεδική ενώ συγχώνευση προβλέπεται και για την καρδιοχειρουργική.

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα προβλέπονται δύο συγχωνεύσεις.

Αυτές των δύο παθολογικών κλινικών που γίνονται μία και αυτή της γναθοπροσωπικής με την ΩΡΛ από την οποία προκύπτει η ΩΡΛ-Γναθοχειρουργική.

2011-07-02

epiruspost.gr