Μέλος εγκληματικής οργάνωσης ο Αλβανός…λαθρομετανάστης

- Έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα και τροφοδοτούσε τη σπείρα που σκότωσε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

Μέλος της εγκληματικής ομάδας που έκλεβε πολυτελή οχήματα με τα οποία τροφοδοτούσε τη σπείρα των Ρώσων, που ενέχονται στην δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο 25χρονος Αλβανός που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ο Αλβανός καταζητούνταν από την ελληνική αστυνομία και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του 9ου Ειδικού Ανακριτή Αθηνών για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη κλοπών και ληστειών με την επιβαρυντική περίπτωση της κατοχής όπλων, ληστεία και κλοπή από κοινού κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία.

 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας είχε εδώ και ημέρες την πληροφορία, ότι θα επιχειρηθεί η μεταφορά Αλβανού καταζητούμενου προς το εσωτερικό της χώρας και κάθε κίνηση ελέγχονταν σχολαστικά.

Έτσι χθες αργά το βράδυ, κοντά στην Πλαταριά εντοπίστηκαν δύο ομογενείς ηλικίας 28 και 25 ετών, να έχουν στο αυτοκίνητό τους έναν Αλβανό.

Ειδικότερα, οι διακινητές κατελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας να μεταφέρουν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 25 ετών, στερούμενο νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την έρευνα επιβεβαιώθηκε ότι σε βάρος του 25χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται ως ένα από τα βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για τις ίδιες κατηγορίες κρατείται στις ελληνικές φυλακές και ένας εκ των αδερφών του.

2011-07-12

epiruspost.gr