Ενημέρωση για το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου

Υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στην οποία πήραν μέρος όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες και ο Εκτελεστικός Γραμματέας.

Στη συνεδρίαση κλήθηκε και ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε. η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Ηπείρου κ. Ελένη Ρόκου για ζητήματα που αφορούν το ΕΣΠΑ και ειδικότερα για τις μελέτες που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται στα πλαίσια της Τεχνικής Βοήθειας καθώς και για τον διαγωνισμό Τουριστικής Προβολής της Ηπείρου, για τον οποίο αποφασίστηκε να συνεχιστεί η διαδικασία με το άνοιγμα των τεχνικών προσφορών.

Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον προγραμματισμό δράσης για την προσεχή περίοδο, με προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα. Μεταξύ των αποφάσεων που πάρθηκαν είναι: η διοργάνωση σύσκεψης με παραγωγούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον γαλακτοκομικό κλάδο με αντικείμενο την ανάπτυξη και την προώθηση της πιστοποίησης των προϊόντων του, η ανάληψη πρωτοβουλιών για συμμετοχή της Ηπείρου σε στοχευμένες αγροτοδιατροφικές εκθέσεις, η διοργάνωση Έκθεσης με αγροτικά προϊόντα της Ηπείρου και η δημιουργία Συνδέσμου Ηπειρωτών Εξαγωγέων.

epiruspost.gr

2011-07-15