Κόλαση στο λεκανοπέδιο, εκτός ελέγχου η φωτιά, οι φλόγες απειλούν την Πεδινή

Στα σπίτια της Πεδινής έφτασαν πριν από λίγο (8:15 μ.μ.) οι φλόγες της μεγάλης φωτιάς, που ξέσπασε στο Ασβεστοχώρι σήμερα το μεσημέρι. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Κάτοικοι και δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα. Παράλληλα άλλο μέτωπο της φωτιάς εισήλθε στη χωματερή της Δουρούτης, όπου και εκεί επιχειρούν δυνάμεις προκειμένου να μην επεκταθεί σε ένα χώρο εξαιρετικά επικίνδυνο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων. Η φωτιά ξέσπασε σε δασώδη περιοχή και λόγω του αέρα πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Από τις πέντε παρά τέταρτο περίπου ξεκίνησαν να επιχειρούν και πυροσβεστικά αεροσκάφη Κάναντερ.

 Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Ιωαννιτών και σε ετοιμότητα όλοι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας, με στόχο να μην εισέλθει η φωτιά στη χωματερή της Δουρούτης.


Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από τη χωματερή της Δουρούτης, λόγω του πυκνού νέφους καπνού που σκέπασε το λεκανοπέδιο. Όμως η φωτιά ξεκίνησε από χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου και εξαπλώθηκε με τρομακτική ταχύτητα.

Στη φωτιά βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Σπίτια κινδυνεύουν στο Νεοχωρόπουλο, μία αποθήκη έχει πάρει φωτιά, ενώ ζημιές σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει υποστεί και το κυνοκομείο.

Στα Γιάννινα έφτασαν λίγο πριν τις επτά δύο ακόμη αεροσκάφη και σίγουρα ένα ελικόπτερο Έρικσον τα οποία επιχειρούν στην περιοχή του Νεοχωρόπουλου.

Η φωτιά έχει περιοριστεί πλέον σε μία χαράδρα, όπου όμως σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, αλλά δεν κινδυνεύουν σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις. Νωρίτερα, και με απόφαση του Πρύτανη είχε εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας ένα μέρος της Πανεπιστημιούπουλης.
2011-07-19

epiruspost.gr