«Θερμό» επεισόδιο για τον θησαυρό του Αλή Πασά

Ξεκίνησαν σήμερα οι προετοιμασίες του χώρου, όπου τις επόμενες ώρες μεγάλο γεωτρύπανο θα αρχίσει τον νέο κύκλο ανασκαφών από τον επίδοξο χρυσοθήρα Ευάγγελο Δήμα, στους Αγίους Θεοδώρους στον Νομό Τρικάλων.

Επίκεντρο θα είναι για ακόμη μία φορά το σπήλαιο της Θεόπετρας, το οποίο είναι επισκέψιμο, και με αφορμή το κυνήγι του θαμμένου θησαυρού θα αποκτήσει πανελλήνια προβολή και όχι μόνο. Όλα έτοιμα λοιπόν για έναν νέο κίτρινο πυρετό, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το trikalanews.gr, θερμό επεισόδιο ξέσπασε σήμερα ανάμεσα στον κ. Δήμα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας, Απόστολο Τσουρβάκα.

«Βρε ουστ από εδώ απατεώνα» ήταν η νέα φραστική επίθεση του κ. Τσουρβάκα, «θα σου κάνω μήνυση, θα δεις αύριο» απάντησε εξοργισμένος ο κ. Δήμας, που ζητούσε την απομάκρυνση του κ. Τσουρβάκα από τον χώρο.

Ο κ. Δήμας, απόλυτα σίγουρος ότι αυτή τη φορά θα φέρει στην επιφάνεια τον θησαυρό που κατά πάσα πιθανότητα χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας, επέστρεψε κοντά στο σπήλαιο της Θεόπετρας, έχοντας εξασφαλίσει όλες τις νόμιμες άδειες για τη νέα προσπάθεια.

2011-09-14

epiruspost.gr