Συνάντηση την Πέμπτη ΑΤΕ και Ενώσεων… Επί τάπητος η Δωδώνη…

Συνέχεια θα έχει η δικαστική διένεξη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, με την Αγροτική Τράπεζα, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται οι μετοχές της Δωδώνης, οι οποίες πουλήθηκαν από τους συνεταιρισμούς στην ΑΤΕ. Την συνέχεια δίνει η απόφαση του Εφετείου, καθώς οι δικαστές απορρίπτουν την ένσταση των συνεταιριστικών οργανώσεων, όμως τους παρέχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν σε πρωτόδικο βαθμό.

Κι αυτό γιατί το δικαστήριο θεωρεί ότι δεν κρίθηκε πρωτόδικα αν δόθηκε η δυνατότητα, δηλαδή αν έγινε πρόταση στις υπόλοιπες Ενώσεις-μετόχους να αγοράσουν τις μετοχές των Ενώσεων - πωλητών. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, τίθεται εν αμφιβόλω κατά πόσο έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διαφυλαχθεί ο συνεταιριστικός χαρακτήρας της εταιρείας, όπως ορίζει το καταστατικό της.

Η διαμάχη για το 7,7% της Δωδώνης, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς σχετίζεται άμεσα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Άλλωστε είναι αυτό ακριβώς το ποσοστό το οποίο επιτρέπει στη διοίκηση της ΑΤΕ κάθε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό χωρίς τη γνώμη των μετόχων.

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων και επιχειρώντας, πιθανότατα, μια τελευταία απόπειρα προσέγγισης με τους συνεταιριστές ο διοικητής της ΑΤΕbank, Θ. Πανταλάκης καλεί τους επικεφαλείς των Ενώσεων σε συνάντηση την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του, ώρα 11:00 το πρωί.

Ενδιαφέρον έχει ότι η συνάντηση προκαλείται με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Πανταλάκη και δεν αποκλείεται σε αυτή να ανοίξει τα χαρτιά του για το μέλλον της βιομηχανίας.

2011-09-21

epiruspost.gr