Στον εισαγγελέα οι πέντε, τρόμος οι απαγωγές!

Οι απαγωγές από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, με λευκό ποινικό μητρώο και χωρίς να έχουν απασχολήσει τις αρχές, προβληματίζουν τις αρχές ασφαλείας και φυσικά προκαλούν τρόμο μεταξύ των πολιτών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της απαγωγής της 22χρονης κόρης του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα, η οποία συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.

Οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους ενώ οι δύο γυναίκες, η σύζυγος και η μητέρα του ενός, που είχαν παραλάβει μέρος του χρηματικού ποσού που δόθηκε ως λύτρα και το είχαν κρύψει, αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο Έλληνες ουδέποτε είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για οποιοδήποτε αδίκημα. Το ίδιο και ο 37χρονος Βορειοηπειρώτης που εργαζόταν περιστασιακά στην πιτσαρία. Όπως τονίστηκε στις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας οι τρεις δράστες επειδή αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα αποφάσισαν πριν από δύο μήνες να προχωρήσουν στην απαγωγή της 22χρονης φοιτήτριας που σπούδαζε στην Καστοριά.

Οργάνωσαν τα πάντα. Ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Η Αστυνομία όμως έδρασε με εντυπωσιακό επαγγελματισμό και κατάφερε πολύ γρήγορα να βάλει τέλος στο θρίλερ. Η τεχνολογία βοήθησε σημαντικά και στην περίπτωση αυτή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι από τις 15 απαγωγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια μόνο 4-5 (οι απαγωγές των Π. Παναγόπουλου, Γ. Μυλωνά, Ε. Χαΐτογλου, Ι. Ζώνα ) έχουν διαπραχθεί από σεσημασμένους κακοποιούς. Στις υπόλοιπες πρωταγωνιστούν άτομα με λευκό ποινικό μητρώο που συνήθως έχουν απρόβλεπτη εξέλιξη. Όπως συνέβη και με την αρπαγή και τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, τον Μάιο του 2009 στο Ηράκλειο. Επιπλέον, όπως επισημαίνουν στην Αστυνομία «υπάρχει έντονος προβληματισμός από τη συχνότητα των απαγωγών, αφού τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί τέσσερις σε όλη τη χώρα. Κι ίσως υπάρξουν κι άλλες λόγω της οικονομικής κρίσης...».

2011-09-26

epiruspost.gr