Αδίστακτοι λαθρέμποροι ναρκωτικών… Με καλάσνικωφ εναντίον αστυνομικών

Μάχη δόθηκε σε ορεινή περιοχή της Κόνιτσας, μεταξύ ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και Αλβανών λαθρεμπόρων ναρκωτικών. Οι λαθρέμποροι, αποδείχθηκαν θρασύτατοι καθώς πυροβόλησαν με Καλάσνικωφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να ανταποδώσουν τα πυρά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης είχαν εδώ και ημέρες την πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε ορεινή περιοχή της Κόνιτσας, την οποία είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση.

Τη Δευτέρα, στις έξι το πρωί περίπου, εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές, το οποίο φόρτωσε από σημείο όπου είχαν τοποθετηθεί, 125 κιλά χασίς, τοποθετημένα σε έξι σάκους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν στη συνέχεια, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί το βράδυ της Κυριακής στο Αγρίνιο.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο Αλβανοί και κινήθηκαν με κατεύθυνση προς τη Σαμαρίνα.

Σε σημείο του δρόμου, κοντά στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας, έγινε μπλόκο από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη ακαριαία και πριν προλάβει να αντιδράσει.

Ο συνοδηγός άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και κινήθηκε αστραπιαία προς δασώδη περιοχή, πυροβολώντας με Καλάσνικωφ εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Από τον έλεγχο που έγινε στη συνέχεια δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός.

Ένα ακόμη καλάσνικωφ, βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, με είκοσι σφαίρες στο γεμιστήρα και μία στη θαλάμη, έτοιμο δηλαδή προς χρήση. Ήταν δηλαδή τοποθετημένο σε σημείο τέτοιο ώστε να έχει εύκολη πρόσβαση ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος χάρη στην άμεση αντίδραση των αστυνομικών δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει.

Ο Αλβανός που συνελήφθη, έχει...προιστορία, καθώς είχε συλληφθεί παλιότερα στη Σαλαμίνα για διακίνηση ναρκωτικών και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Ναρκωτικά, αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα, γάντια, κι άλλα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου.

Το πιο ανησυχητικό όμως για τους αστυνομικούς είναι η χρήση των όπλων εκ μέρους των Αλβανών, γεγονός που δείχνει ότι γίνονται πλέον αδίστακτοι.

2011-10-10

epiruspost.gr