ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ….

Ένα ποτάμι, χωρίς αρχή και χωρίς τέλος, ο ελληνικός λαός, από την μια μέχρι την άλλη άκρη της χώρας... Απεργεί, διαδηλώνει στις πιο μαζικές, μεταπολιτευτικές κινητοποιήσεις. Ενάντια στο Μνημόνιο, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.
 
Οι πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ραγδαίες, ρευστές και απρόβλεπτες. Επιτείνουν την αγωνία για την επόμενη μέρα, η οποία είναι εξ ίσου απρόβλεπτη.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πήραν οριστικό διαζύγιο, ενώ οι Ευρωπαίοι συζητούν για μας, χωρίς εμάς.
 
Μεγάλη Πέμπτη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δίνει πάλι ραντεβού σε δρόμους και πλατείες, με το ενδιαφέρον φυσικά να επικεντρώνεται στην Αθήνα και στην περικύκλωση της Βουλής που έχουν προαναγγείλει συνδικάτα και σωματεία.
 
Την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού για τις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στην περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής που έχουν προαναγγείλει συνδικαλιστικές οργανώσεις.
 
Τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις συνεχίζουν, μεταξύ άλλων, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στα δημόσια και δημοτικά μέσα ενημέρωσης, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, καθώς και οι μηχανικοί του Δημοσίου.

epiruspost.gr

2011-10-20