Ενιαία για την Ήπειρο η τουριστική προβολή

Η δεύτερη κατά σειρά σύσκεψη (η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα) για την παρουσίαση και ανταλλαγή απόψεων για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Ιωάννινα, υπό την Προεδρία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου.

Παραβρέθηκαν περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι δήμων, ο Διευθυντής του Ε.Ο.Τ. Ηπείρου και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. «Αρχή μας είναι η ενιαία Ήπειρος.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε στόχος μας είναι να κρατήσουμε ορισμένες από τις σημερινές αγορές και αν μπορέσουμε να τις ενδυναμώσουμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στρ. Ιωάννου, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό της ως τώρα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας και στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά τον Στρατηγικό Σχεδιασμό.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τόνισε και τα εξής: «Αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος με χρήσιμες παρατηρήσεις. Έγινε αποδεκτή η πρότασή μας για τη δημιουργία Επιτροπών τουριστικής προβολής ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και κεντρικής, σε επίπεδο Περιφέρειας. Το σημαντικότερο είναι ότι αποφασίστηκε η δημιουργία ενός φορέα προώθησης του τουρισμού και τοπικών προϊόντων, μια πρόταση που έγινε από την Περιφερειακή Αρχή στις αρχές του έτους και η οποία βρήκε την καθολική αποδοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη, ότι άμεσα θα αρχίσει επικοινωνία με όλους τους δήμους της Ηπείρου, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόταση συγκρότησης του Φορέα και στη συνέχεια για τη συμμετοχή τους σε αυτόν.

Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, τις επόμενες ημέρες στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας και Πρέβεζας. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο δεύτερο κύκλο ενημερωτικών συσκέψεων για τον τουρισμό που ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή, καθώς την περασμένη Άνοιξη είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος.

2011-10-24

epiruspost.gr