Επιμελητηριακές εκλογές: Μπαράτσας- Δημητρίου, ισόπαλο το ντέρμπι

Μάχη για γερά νεύρα ήταν τελικά αυτή στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Δημήτρης Μπαράτσας και Δημήτρης Δημητρίου κερδίζουν από έντεκα έδρες, καλή ήταν η παρουσία του Γιάννη Μήτση που πήρε επτά έδρες ενώ ο Δημήτρης Τασιούλας με δύο έδρες καταγράφει απώλειες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.

Αυτοδυναμία δεν υπάρχει και το Επιμελητήριο μπαίνει πλέον σε ένα κύκλο διαβουλεύσεων και συζητήσεων, με ζητούμενο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στις κάλπες προσήλθαν περισσότερα από 2440 μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Συγκεντρωτικά τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2.364 λιγότερα κατά 500 περίπου σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.

Η παράταξη του Δημήτρη Μπαράτσα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 947 ψήφους και ποσοστό 40,05%, ο Δημήτρης Δημητρίου πήρε 752 και ποσοστό 31,8, ο Γιάννης Μήτσης συγκέντρωσε 516 ψήφους και ποσοστό 21,82% και ο Δημήτρης Τασιούλας 149 ψήφους και ποσοστό 6,3%.


Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε στις οκτώ το βράδυ περίπου. Πρώτα γίνεται η καταμέτρηση των συνδυασμών σε όλα τα τμήματα και θα ακολουθήσει η σταυροδοσία.

Το πρώτο τμήμα στο οποίο ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση είναι το Μεταποιητικό.

Πρώτος είναι ο συνδυασμός του Δημήτρη Δημητρίου με 255 ψήφους. Ακολουθεί η παράταξη του Δημήτρη Μπαράτσα με 233, στην τρίτη θέση είναι ο Γιάννης Μήτσης με 184 και 69 ψήφους πήρε ο συνδυασμός του Δημήτρη Τασιούλα.

Το δεύτερο μεγάλο τμήμα, αυτό των Υπηρεσιών, κερδήθηκε από τον συνδυασμό του Δημήτρη Μπαράτσα.

Ο κ. Μπαράτσας συγκέντρωσε 368 ψήφους, ο Δημήτρης Δημητρίου 260, ο Γιάννης Μήτσης 160 και ο Δημήτρης Τασιούλας 38.

Στο  Εμπορικό Τμήμα η παράταξη του Δημήτρη Μπαράτσα συγκέντρωσε 179 ψήφους, του Δημήτρη Δημητρίου 154, του Γιάννη Μήτση 124 και του Δημήτρη Τασιούλα 42.

Το τμήμα Εξαγωγών κέρδισε η παράταξη του Δημήτρη Δημητρίου με 45 ψήφους, η παράταξη του Δημήτρη Μπαράτσα 30 και του Γιάννη Μήτση 37.

Στο τμήμα Τουριστικών Μεταφορών ο Δημήτρης Μπαράτσας συγκέντρωσε 137 ψήφους, ο Δημήτρης Δημητρίου 38 και ο Γιάννης Μήτσης 11.

Ο Δημήτρης Μπαράτσας και ο Δημήτρης Δημητρίου παίρνουν από 11 έδρες, ο Γιάννης Μήτσης επτά και ο Δημήτρης Τασιούλας δύο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αυτοδυναμία δεν υπάρχει και η επόμενη διοίκηση θα πρέπει να προέλθει από συνεργασία.