Σαφάρι του ΣΔΟΕ Ηπείρου για τους μεγαλοοφειλέτες

Λίστα μεγαλοοφειλετών στην Ήπειρο επεξεργάζεται τις τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ Ηπείρου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας που έχει γίνεται και στην οποία περιλαμβάνονται ακόμη και συλλήψεις επιχειρηματιών, που αδιαφορούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με το δημόσιο.

Η προθεσμία για τη ρύθμιση που είχε δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών έληξε και σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να «κλείσουν» τους λογαριασμούς τους.

Άλλοι όμως δεν έπραξαν το ίδιο. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες από τον Οικονομικό Εισαγγελέα δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι συλλήψεις.

Πρώτα στη λίστα είναι τα ονόματα τριών τουλάχιστον επιχειρηματιών από το Νομό Ιωαννίνων με οφειλές άνω των 80 χιλιάδων ευρώ, ενώ υπάρχουν και ονόματα στους άλλους νομούς της Ηπείρου.

Στόχος είναι να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες για τους οποίους θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ο χρόνος έναρξης της διαδικασίας θα αποφασιστεί από το ΣΔΟΕ Ηπείρου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες όμως η επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

2011-12-17

epiruspost.gr