Σε πλήρη ετοιμότητα για την κακοκαιρία

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αναμένεται να προκύψουν από το κύμα κακοκαιρίας. Τα αποχιονιστικά μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά τόσο στα ορεινά των Νομών Ιωαννίνων και Άρτας όσο και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο ενώ έχει γίνει προμήθεια και με ποσότητες αλατιού ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα παγετού.

Σύμφωνα με το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για σήμερα Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε όλες τις περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 700 μέτρων και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιο-ανατολικών διευθύνσεων ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα βορειο-ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη αναμένονται χιόνια στα ορεινά και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές, κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες και βροχές κατά περιόδους έντονες από τις μεσημβρινές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί βορειο-ανατολικοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη συνέχεια θα βελτιωθεί όμως θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία, εφιστά την προσοχή όλων όσων κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, οι οποίοι πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε περίπτωση χιονοπτώσεων θα ήταν χρήσιμο – και έως καθαριστούν οι δρόμοι – να αναβληθούν οι μη επείγουσες μετακινήσεις.

2011-12-21

epiruspost.gr