Μέσα σε 7 ημέρες διέρρηξαν 21 Ι.Χ.!

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ πρέπει να έσπασε ένα ζευγάρι Ελλήνων, σύγχρονων Μπόνι και Κλάιντ, στα Γιάννινα, όπου μόλις σε 7 ημέρες «άνοιξε» 21 αυτοκίνητα και άρπαξε χρήματα, ηχητικά συστήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών. Μάλιστα, ο 30χρονος και η 33χρονη, που συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, πρόλαβαν να κλέψουν και ένα αυτοκίνητο! 
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., προχθές το βράδυ συνελήφθησαν οι δυο δράστες, οι οποίοι από τις 20 έως τις 27 Δεκεμβρίου, δρώντας από κοινού σε διαφορετικές περιοχές των Ιωαννίνων, διέρρηξαν 21 οχήματα.

Στο Πανεπ. Νοσοκομείο
Τελευταία… δουλειά των συλληφθέντων ήταν προχθές το βράδυ, όταν έκλεψαν το Ι.Χ. από το χώρο στάθμευσης οχημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Στην κατοχή του 30χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με λάμα μήκους επτά εκατοστών.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

«Χρυσές δουλειές…»
Το παραπάνω περιστατικό αποδεικνύει, ότι λόγω της κρίσης, οι μικροαπατεώνες κάνουν κυριολεκτικά «χρυσές δουλειές». Ουσιαστικά έχουν συστήσει κερδοφόρες επιχειρήσεις και καθημερινά «δουλεύουν», κυρίως τις βραδινές ώρες σε απομονωμένα μέρη, ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί.
Όπως φαίνεται και από τα «λάφυρα» των σύγχρονων Μπόνι και Κλάιντ, οι διαρρήκτες και οι μικροαπατεώνες προτιμούν πράγματα που μπορούν να πωληθούν, όπως ηχεία, κασετόφωνα κ.α. «Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για κάποιους να βγάλουν χρήματα. Μόνο που μερικοί το αντιλαμβάνονται εντελώς διαφορετικά και πιστεύουν, ότι με το να βγουν στην παρανομία θα κερδίσουν εύκολα πολλά χρήματα. Στο τέλος διαψεύδονται πανηγυρικά» υποστηρίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

2011-12-30

proinoslogos.gr