Μετ’ εμποδίων και πάλι στην Εγνατία λόγω κακοκαιρίας

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε κι αυτό το κύμα κακοκαιρίας από την Ήπειρο. Οι χιονοπτώσεις σε περιοχές όπως το Ζαγόρι, το Μέτσοβο και τα Τζουμέρκα ήταν έντονες, όμως η ετοιμότητα που έδειξε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και οι Δήμοι δεν επέτρεψαν τη δημιουργία προβλημάτων.

Ωστόσο κι αυτή τη φορά, δεν αποφεύχθηκε η ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό. Ο μεγάλος οδικός άξονας από το μεσημέρι της Παρασκευής έκλεισε για τα φορτηγά με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου δόθηκε στην κυκλοφορία μία λωρίδα ανά κλάδο. Εκτιμάται πως η απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών είχε χαρακτήρα προληπτικό καθώς δεν δικαιολογούνταν από την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε.

Στο Νομό Ιωαννίνων, όπως είπε στο Epiruspost.gr ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, τα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί, το οδικό δίκτυο είναι καθαρό ενώ συνεχίζεται σε πολλά σημεία και με χαμηλότερο υψόμετρο η ρίψη αλατιού ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παγετού.

Όσοι πάντως σχεδιάζουν να κινηθούν προς τις ορεινές περιοχές είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

2012-01-07

epiruspost.gr