Δύο νέες συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη στο δημόσιο

Διατηρούσαν κατάστημα στην Ανατολή και χρωστούσαν 636 χιλιάδες ευρώ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το σαφάρι των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επιχειρηματιών που έχουν μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο.

Όπως είναι γνωστό πέρα της λίστας των μεγαλοοφειλετών που είχε δημοσιοποιηθεί το φθινόπωρο από το Υπουργείο Οικονομικών, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν αποστείλει εντολές στις κατά τόπους υπηρεσίες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό το μεσημέρι της Τρίτης, συνελήφθησαν από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο 35χρονοι ημεδαποί, ιδιοκτήτες καταστήματος εμπορίας επαγγελματικών ψυγείων, στην Ανατολή, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ` εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του ενός, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους (304.634,21) ευρώ, ενώ σε βάρος του δεύτερου εκκρεμούσαν χρέη, συνολικού ύψους (322.014,79) ευρώ.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

2012-01-11

epiruspost.gr