Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση από την Ασφάλεια Ιωαννίνων

52 διακεκριμένες κλοπές στο Νομό με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 350 χιλιάδες ευρώ
 
Την πρώτη και μεγάλη επιτυχία για το 2012 κατέγραψε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ύστερα από συστηματική έρευνα οδηγήθηκε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από το Ηράκλειο Κρήτης μέχρι και την περιοχή μας σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης, προέκυψε ότι πέντε Αλβανοί είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με «αντικείμενο» τις διακεκριμένες κλοπές και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η ομάδα των πέντε από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβρη, μέσα δηλαδή σε τρεις μήνες είχε διαπράξει μόνο στο Νομό Ιωαννίνων 52 κλοπές με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 350 χιλιάδες ευρώ.
 
Η ίδια ομάδα έχει στο ενεργητικό της άλλες δεκαπέντε κλοπές στο Ηράκλειο της Κρήτης.
 
Το σύνολο των κλοπών αυτών επιβεβαιώνεται από τα δακτυλικά αποτυπώματα ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει κι άλλες οι οποίες δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη.
 
Ανάμεσα στα κλοπιμαία περιλαμβάνονται χρυσαφικά, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές κι άλλα αντικείμενα.
 
Κεντρικό ρόλο στην οργάνωση φέρεται να είχε ένας 22χρονος Αλβανός, ο οποίος ξεκίνησε τη δράση του από την Κρήτη και επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις πριν καταλήξει στα Ιωάννινα. Ο 22χρονος βρίσκονταν στην Κρήτη από τα τέλη του 2010 μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2011.
 
Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της Αστυνομίας μέρος των κλοπιμαίων παραδόθηκε σε κλεπταποδόχους ενώ δεν αποκλείεται ορισμένα αντικείμενα από το πλήθος αυτών που αφαιρέθηκαν από σπίτια και διαμερίσματα να έχει καταλήξει προς πώληση στην Αλβανία.
 
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία συνεχίζει την έρευνα, αποδεικνύει ότι εργάζεται με μεθοδικότητα και με αποτελεσματικότητα, χαρακτηριστικά που της επιτρέπουν να καταγράφει σημαντικές επιτυχίες και κυρίως να εγγυάται την ασφάλεια του πολίτη.

epiruspost.gr

2012-01-17