Γαλάζιο «όχι» κι από την Ήπειρο;

Ποιοι ψηφίζουν θετικά και ποιοι αρνητικά κι από τα δύο στρατόπεδα

Γρίφος μέχρι την τελευταία στιγμή αποτελεί η στάση που θα κρατήσει τελικά, στην κρίσιμη ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο, ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Παπασιώζος.

Ο κ. Παπασιώζος είπε μέχρι τώρα τρεις φορές όχι, για να το πάρει τελικά και τις τρεις πίσω.

Όχι είπε και μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και συνάδελφοί του που μιλούν μαζί του σημειώνουν ότι όντως είναι προβληματισμένος.

Αυτό που εκπλήσσει είναι ότι αυτή τη φορά ο κ. Παπασιώζος δεν επιχειρηματολογεί πολιτικά για το όχι που ενδέχεται –σημειώνουμε- να πει, αλλά το αποδίδει στη στάση του μέχρι πρότινος συναδέλφου του στην Άρτα Παύλου Στασινού.

Η παραίτηση του κ. Στασινού τον έφερε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τις τελευταίες ώρες. Λέγεται δε ότι η πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Άρτας που εκδηλώθηκε την Παρασκευή με απώτερο στόχο να συνταχθεί αντιμνημονιακό κείμενο, παρακινήθηκε από το περιβάλλον του Αρτινού γαλάζιου βουλευτή. Ένα τέτοιο κείμενο, που θα έφτανε στη Ρηγίλλης μπορεί να τον διευκόλυνε...

Ο κ. Παπασιώζος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έβλεπε στις δημοσκοπήσεις που είχαν διαρρεύσει τα ποσοστά του να καταρρέουν δεν φροντίζει έστω και αυτή τη στιγμή να κρατήσει μία καθαρή στάση. Με πολιτικούς όρους δηλαδή να πει το ναι ή το όχι....

Κατά τα λοιπά το γαλάζιο στρατόπεδο της Ηπείρου δεν θα μετρήσει άλλες απώλειες.

Κώστας Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης, Δημήτρης Τσουμάνης θα δώσουν θετική ψήφο.

Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ το μοναδικό όχι αναμένεται να ακουστεί από τον βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστο Κατσούρα. Τόσο οι τρεις πράσινοι βουλευτές των Ιωαννίνων όσο και οι δύο της Άρτας θα δώσουν θετική ψήφο.

Βέβαιο τέλος είναι το όχι και από τον Βαγγέλη Παπαχρήστο της Πρέβεζας.

2012-02-12

epiruspost.gr