Τρία «όχι», οκτώ «ναι» από τους Ηπειρώτες βουλευτές….

H Δευτέρα είναι μία άλλη μέρα. Διαφορετική για την Ελλάδα. Διαφορετική για τους Έλληνες. Διαφορετική για τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Η ψήφιση του νέου μνημονίου συνοδεύτηκε από μεγάλες απώλειες από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση και σίγουρα το επόμενο διάστημα δεν θα είναι εύκολο για κανέναν.

Τρία όχι, οκτώ ναι, ακούστηκαν από τους Ηπειρώτες βουλευτές, όπως ήταν αναμενόμενο.

Όχι τελικά,  είπε ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Παπασιώζος. Ο κ. Παπασιώζος τις τελευταίες ημέρες άγονταν και φέρονταν μεταξύ συμφωνίας και διαφωνίας, αλλά τελικά έδωσε αρνητική ψήφο.

Ο βουλευτής Χρήστος Γκόγκας που μόλις συμπλήρωσε λίγες ώρες στη βουλή είπε ναι, δείχνοντας πλήρη κομματική υποταγή ενώ ναι ψήφισε και ο κ. Δημήτρης Τσιρώνης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Όχι στο νέο μνημόνιο, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη μονοεδρική της Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας, ο οποίος τους τελευταίους μήνες κρατά σταθερά αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.

Θετική ψήφο έδωσαν και οι πέντε βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων. Μιχάλης Παντούλας, Βαγγέλης Αργύρης, Θανάσης Οικονόμου Σταύρος Καλογιάννης και Κώστας Τασούλας, ψήφισαν υπέρ της δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου μένοντας πιστοί στην επίσημη γραμμή των κομμάτων τους.

Ένα ναι κι ένα όχι τέλος είχαμε από το νομό Πρέβεζας. Όχι από τον κ. Βαγγέλη Παπαχρήστο, ο οποίος μάλιστα είχε μιλήσει με σκληρή γλώσσα για το νέο μνημόνιο, ενώ θετική ψήφο έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσουμάνης. Νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής, διαδηλωτές έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Τσουμάνη με συνθήματα που έγραψαν στο γραφείο του χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιθύμητο στην περιοχή στην περίπτωση που ψηφίσει «ναι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της Ηπείρου που ψήφισαν υπέρ του νέου μνημονίου το έκαναν σε μία ημέρα ιδιαίτερη για την περιοχή. Ήταν η μέρα που δημοσιεύθηκε η προκήρυξη πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

2012-02-13

epiruspost.gr