Ώρες αστυνομοκρατίας….

Και ξαφνικά τα Γιάννινα αστυνομοκρατούνται! Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στην πόλη και είναι απορίας άξιον ποιος αστυνομικός εγκέφαλος κατέστρωσε το σχέδιο.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, ΜΑΤ, αστυφύλακες, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια, αυτοκίνητα, τζιπ, μηχανές, συμβατικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς κινούνται σε απίστευτα σημεία, ακόμη και στους περιφερειακούς δρόμους, δίνοντας την εικόνα ότι από στιγμή σε στιγμή έρχονται οι «βάρβαροι» για να καταλάβουν την πόλη.

Μπορεί βέβαια κάποιος να υποθέσει ότι η Αστυνομία έχει πληροφορίες περί οργάνωσης επεισοδίων. Βέβαια είναι ελάχιστες οι φορές όπου η ελληνική αστυνομία έδειξε ικανή να συγκεντρώσει τέτοιες πληροφορίες, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Στην προκειμένη περίπτωση το ζήτημα είναι αν με αυτή την πρωτοφανή και απροκάλυπτη ανάπτυξη δυνάμεων, με διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από το Πνευματικό Κέντρο, δυνάμεις στην πλατεία να περιφρουρούν την άδεια εξέδρα και οχήματα να κινούνται σε όλους τους δρόμους, θα αποτρέψει τα επεισόδια.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία της Αστυνομίας μπορούσε να είναι πιο διακριτική γιατί η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη δεν έχει προηγούμενο.

Τα Γιάννινα γιορτάζουν την επέτειο της απελευθέρωσης. Είναι μέρα τιμής στην ιστορία.

Και η ιστορία δεν τιμάται με την περιφρούρηση μιας άδειας εξέδρας!

2012-02-20

epiruspost.gr