Η Επιτροπή Περιφερειών συζητά για την Ήπειρο

Η περιφερειακή ανάπτυξη της Ηπείρου θα αποτελέσει το αντικείμενο της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Φεβρουαρίου στη μία το μεσημέρι.
 
Επιμέρους θα αναλυθούν θέμα που αφορούν στις συγκοινωνιακές υποδομές, την τουριστική ανάπτυξη, την υγεία και το περιβάλλον.

Στην εν λόγω επιτροπή προεδρεύει η Βουλευτής Κέρκυρας Άντζελα Γκερέκου και σίγουρα η συνεδρίαση αποκτά ενδιαφέρον καθώς πέρα από την καταγραφή προβλημάτων δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης και προτάσεων για λύση.
 
Στην συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι Δήμαρχοι των τεσσάρων πρωτευουσών των Νομών της Ηπείρου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Κωσταντίνος Τζοβάρας και ο πρόεδρος του αντίστοιχου Οργανισμού Κέρκυρας Σωτήριος Βλάχος, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων Δημήτριος Δημητρίου, Πρεβέζης Γιάννης Γιαμάς, Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος και Αρτας Χρήστος Παπάζογλου καθώς επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χρήστος Παπαβρανούσης.
 
Οι αιρετοί και οι φορείς θα ενημερώσουν τα μέλη της επιτροπής- της οποίας προεδρεύει η Αντζελα Γκερέκου- για τα αιτήματα που υπάρχουν ανά Νομό και ανά Δήμο. Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένας «χάρτης» με τα αιτήματα που αφορούν την κάθε περιοχή έτσι ώστε να υπάρξει συνολική πρόταση για την ανάπτυξη της Ηπείρου.

epiruspost.gr

2012-02-28