Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Εγνατία Οδό

Καραβάνια φτάνουν και πάλι από κάθε γωνιά της χώρας λαθρομετανάστες ασιατικής καταγωγής. Προορισμός τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ώστε από κει να αναζητήσουν τρόπο διαφυγής προς την Ιταλία.

Τα κυκλώματα πληρώνονται ακριβά για την μεταφορά τους. Άλλοτε με ΙΧ, άλλοτε με φορτηγά. Στοιβαγμένοι ανάμεσα σε κάθε είδους προιόντα.

Το πρόβλημα τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας βρίσκεται επί ποδός. Με συνεχείς ελέγχους στην Εγνατία Οδό και σε άλλες κομβικές οδικές αρτηρίες προσπαθεί να εντοπίσει τους λαθρομεταφορείς, πριν δημιουργηθεί και πάλι καταυλισμός μεταναστών κοντά στο λιμάνι.

Το βράδυ της Τρίτης έγινε γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας στην Εγνατία Οδό. Στόχος να εντοπιστούν αυτοκίνητα που μεταφέρουν μετανάστες πριν αυτά καταλήξουν κοντά στην Ηγουμενίτσα, όπως συνέβη προ λίγων ημερών όπου φορτηγό εγκατέλειψε κοντά στη Μαζαρακιά περίπου εβδομήντα λαθρομετανάστες οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν στην Αστυνομία.

Στόχος της Διεύθυνσης Ηγουμενίτσας, η οποία παρουσιάζει εντυπωσιακή δραστηριότητα κι ανάλογα αποτελέσματα είναι να εντοπίσει και να συλλάβει τους μεταφορείς. Άλλωστε αυτοί αποτελούν συνήθως μέλη πολυεθνικών κυκλωμάτων που εμπορεύονται την ελπίδα απελπισμένων και το όνειρό τους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

2012-03-06

epiruspost.gr