Ιωάννινα: Επεισόδια κατά την έναρξη της Συνόδου των Πρυτάνεων

Πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, μετά τις άγριες συμπλοκές που έγιναν μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων, κατά την έναρξη της Συνόδου Πρυτάνεων.

Οι δύο από αυτούς τραυματίστηκαν ελαφρά από διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο δεν σταμάτησε αλλά βλέποντας τους φοιτητές ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να χτυπήσει δύο από αυτούς. Οι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν κατά τη σύρραξη με τα ΜΑΤ.

Τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα και επεκτάθηκαν στους δρόμους πέριξ της Μακαρίου ενώ φοιτητές και αστυνομικοί έφτασαν τρέχοντας ακόμη και στην οδό Μακαρίου, ενώ κι αυτή τη φορά έγινε χρήση χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να διαλυθούν οι ομάδες των νεαρών

Από την αστυνομία έγινε μία προσαγωγή.

Οι εργασίες της Συνόδου συνεχίζονται το Σάββατο, όπου από την πλευρά των φοιτητών ετοιμάζονται νέες πορείες διαμαρτυρίας.

ΩΡΑ 18:30

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος έξω από το ξενοδοχείο Du Lac, η οδός Γεννηματά και οι πέριξ δρόμοι, λόγω των σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Από νωρίς το μεσημέρι και παρά την καταρρακτώδη βροχή, ομάδες φοιτητών είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.
Από κει ξεκίνησε πορεία με προορισμό τον χώρο όπου είχαν προγραμματιστεί οι εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και ομάδα Πανεπιστημιακών που αντιδρά στην εφαρμογή του νέου νόμου. Πανεπιστημιακοί και φοιτητές αρχικά διαπραγματεύτηκαν με τις δυνάμεις της Αστυνομίας για την παρουσία τους στο χώρο.

Όταν τα πνεύματα άναψαν οι Πανεπιστημιακοί διακριτικά άρχισαν να απομακρύνονται.

Οι φοιτητές όμως είχαν προετοιμαστεί για σύγκρουση. Τα επεισόδια που ακολούθησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν εκτεταμένα.

Μάχες σώμα με σώμα και στη συνέχεια χρήση δακρυγόνων αλλά και ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή όπου διασκορπίστηκαν οι ομάδες των φοιτητών.

Αστυνομία και φοιτητές συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο ενώ οι εργασίες της Συνόδου ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση. Αύριο θα παραστεί στις εργασίες και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος.

2012-03-10

epiruspost.gr