Επεισοδιακή παρουσίαση του Διατάγματος Λίμνης

Επεισοδιακή ήταν η παρουσίαση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης, που έγινε κατά την συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης. Συνεδρίαση η οποία ήταν κλειστή όμως «άνοιξε» με την εισβολή που έκαναν κάτοικοι παραλίμνιων τοπικών κοινοτήτων που διαφωνούν κάθετα με τις νέες ρυθμίσεις.

Την παρουσία του Σχεδίου έκανε η εκ των βασικών μελετητών Ελένη Γιορταμάκη. Κάτοικοι από την Καστρίτσα, τη Βασιλική και τους Λογγάδες που γνώριζαν για την συνεδρίαση έφτασαν στα γραφεία που πραγματοποιούνταν και απαίτησαν να είναι παρόντες στη διαδικασία.

Η ένταση ήταν αναπόφευκτη και κάποια στιγμή απειλήθηκαν θερμά επεισόδια.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί με το Σχέδιο Προεδρικό Διατάγματος επέρχεται μία σειρά απαγορεύσεων και ρυθμίσεων σε δραστηριότητες που παραδοσιακά ανέπτυσσαν όπως της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος απασχολεί την τοπική κοινωνία με ένταση τα τελευταία τρία χρόνια. Όπως φαίνεται για μία ακόμη φορά υπάρχουν πολλά αγκάθια με αποτέλεσμα τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών.

Ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης πάντως είναι διατεθειμένος να συνεχίσει τις συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

2012-04-05

epiruspost.gr