Νέοι βουλευτές οι επτά από τους έντεκα στην Ήπειρο

Πέρα από τα κόμματα, το εκλογικό αποτέλεσμα έφερε εκπλήξεις και ως προς τα πρόσωπα, τουλάχιστον στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου. Από τους έντεκα βουλευτές της Ηπείρου μόνο τρεις επανεκλέγονται. Πρόκειται για τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τους δύο στο Νομό Ιωαννίνων και τον Δημήτρη Τσουμάνη στην Πρέβεζα.

Από τους υπόλοιπους οκτώ μόνο ένας έχει ξαναβρεθεί στα έδρανα της Βουλής. Ο λόγος για τον Αντώνη Μπέζα που επιστρέφει. Οι υπόλοιποι επτά θα βρεθούν για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι οι υποψήφιοι έμειναν πολύ χαμηλά στην σταυροδοσία, σε νούμερο που δυόμισι χρόνια πριν, δεν θα τους επέτρεπαν την είσοδο στη Βουλή.

Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Τασούλας και ο Σταύρος Καλογιάννης, με το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κασσής, με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Μαντάς και με το ΚΚΕ ο Νίκος Έξαρχος.

Στο Νομό Άρτας εκλέγεται από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Στύλιος, από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Γκόκας και από τον ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη.

Στο Νομό Πρέβεζας από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Δημήτρης Τσουμάνης και από το ΠΑΣΟΚ ο Βασίλης Ιωάννου.

Τέλος στο Νομό Θεσπρωτίας εκλέγεται ο Αντώνης Μπέζας.

Να σημειωθεί ότι μετά από πολλά χρόνια στη Βουλή επιστρέφει μέσω Ηπείρου και το γυναικείο φύλο. Έτσι ύστερα από την Μερόπη Καλδή που είχε εκλεγεί στη δεκαετία του 90 βουλευτής στην Πρέβεζα, έρχεται τώρα η Όλγα Γεροβασίλη από την Άρτα για να αποδείξει ότι οι ικανότητες δεν έχουν φύλο!

2012-05-07

epiruspost.gr