Το Πολυτεχνείο σύμβουλος για τα πετρέλαια των Ιωαννίνων

Το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο επιλέχθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και θα ασκεί καθήκοντα τεχνικού συμβούλου για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Έργο του συμβούλου, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ, είναι η υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην εκπόνηση στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή «Ιωάννινα» της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και η υποστήριξη μέχρι και την τελική έγκριση της μελέτης από την αρμόδια υπηρεσία.

Η μελέτη θα ενσωματώσει την περιβαλλοντική διάσταση του προγράμματος, εστιάζοντας στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών κινδύνων και επιπτώσεων, λαμβάνοντας υπόψη τους αναπτυξιακούς στόχους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου ο διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει το πρόγραμμα ερευνητικών γεωτρήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο και μέσα στους επόμενους μήνες τα πρώτα γεωτρύπανα αναμένεται να πιάσουν δουλειά.

2012-05-08

epiruspost.gr