Όλο και πιο πολλοί επισκέπτες καταφθάνουν στα Γιάννινα!

«Απόβαση» στα Γιάννινα κάνουν τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι επισκέπτες, τόσο από την Βόρεια Ελλάδα, όσο και από γειτονικές χώρες. Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και στην παραλίμνια περιοχή πείθει τον καθένα, ότι η πρωτεύουσα της Ηπείρου, παρά την κρίση, έχει καταστεί για ένα ακόμη καλοκαίρι πόλος έλξης πολλών τουριστών.

Τόσο το βράδυ της Κυριακής, όσο και χθες το μεσημέρι, η περιοχή στο Μώλο, κοντά στο σημείο που φεύγουν τα καραβάκια για το Νησί, ήταν… κατειλημμένη από τουριστικά λεωφορεία, τα οποία είχαν έρθει από Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Γρεβενά, Πιερία, ακόμη και Βουλγαρία, Ιταλία και Ουκρανία!

Οι επισκέπτες δήλωναν ενθουσιασμένοι από την πόλη και τις ομορφιές της, πήγαν στα μουσεία, στο Σπήλαιο Περάματος και δοκίμασαν την τοπική κουζίνα, ενώ κατέκλυσαν και τα γραφικά δρομάκια του κάστρου των Ιωαννίνων, στα οποία έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες.
 
Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που ρωτούσαν τους ντόπιους, πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η Λίμνη, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ενώ άλλοι –κυρίως οι ξένοι- ρωτούσαν να μάθουν κάθε πότε έχει πτήσεις από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων για τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, ώστε να έρθουν και πάλι στα Γιάννινα. Όταν έμαθαν, βέβαια, ότι στον αερολιμένα «Βασιλεύς Πύρρος» γίνονται μόνο εσωτερικά δρομολόγια, απόρησαν και με το δίκιο τους!

Τα παράπονα…
Αν και οι περισσότεροι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από τα αξιοθέατα των Ιωαννίνων, δεν έλειπαν και κάποια παράπονα, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι τιμές ήταν αρκετά αλμυρές.
«Όχι τόσο στο φαγητό, όσο σε γλυκά και καφέδες» έλεγαν επισκέπτες από την Αθήνα, που επέλεξαν τα Γιάννινα για ολιγοήμερες διακοπές.
Πάντως, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι ένα ζευγάρι επισκεπτών -από τη Βόρεια Ελλάδα-, πλήρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης, για ένα ανθρακούχο νερό και μια γρανίτα 10 ευρώ!

Είναι δεδομένο, ότι το ζήτημα της τιμολογιακής πολιτικής θα πρέπει να το εξετάσουν εκ νέου οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες του τουρισμού στα Γιάννινα.

Όχι μόνο θα πρέπει να εφαρμοστεί μια ενιαία πολιτική, αλλά κυρίως, οι τιμές θα πρέπει να είναι φθηνές, για να προσελκύουν τους επισκέπτες, οι οποίοι, αν μείνουν ευχαριστημένοι, θα γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές της πόλης, των προϊόντων και των υπηρεσιών της

epiruspost.gr

2012-06-26