Άρον….άρον η πώληση της Δωδώνης

- Προς ιδιωτικοποίηση και η Αγροτική Τράπεζα

Όχι μόνο δεν κάνει βήμα πίσω η Κυβέρνηση σχετικά με την πώληση της Δωδώνης, αλλά επισπεύδει τις διαδικασίες με όλες τις πληροφορίες πλέον να συγκλίνουν ακόμη και στην πώληση εντός του Ιουλίου.

Οι θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας των ιδιωτικοποιήσεων που παρουσιάζεται τις μέρες αυτές στην τρόικα καθώς η κυβέρνηση θέλει να περάσει το μήνυμα ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα εφαρμοστεί και μάλιστα με διαδικασίες-εξπρές.

Για την Αγροτική Τράπεζα το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει ότι σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης μέσω πώλησης ή κλεισίματος θυγατρικών εταιρειών που έχει η Αγροτική. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πωληθούν οι εταιρείες ΣΕΚΑΠ, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και Δωδώνη ενδεχομένως και μέσα στον Ιούλιο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα από την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στις Βρυξέλλες, αφού όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών εάν αυτό επιτευχθεί, τότε οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για επικαιροποίηση του Μνημονίου θα είναι πιο εύκολη.

2012-07-04

epiruspost.gr