Αλβανική πρόκληση

Στην ακτιβίστικη ενέργεια της «χάραξης» των θαλασσίων ορίων της Αλβανίας στο Ιόνιο απέναντι από τις κερκυραϊκές ακτές προχώρησαν χθες μέλη της αποκαλούμενης ... αλβανικής «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας». Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της κίνησης Κρεσνίκ Σπαχίου «Τα σύνορα είναι σύμφωνα με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Θα υπερασπιστούμε τα σύνορα μέχρι αυτοθυσίας. Η μετατόπιση των συνόρων θα θεωρηθεί εθνική προδοσία».
Η αφορμή γι` αυτή την εκδήλωση αποδίδεται στην ένταση των δημοσιευμάτων της τελευταία περίοδο στα αλβανικά media όπου γίνεται λόγος για την «απαίτηση» της Ελλάδας να ξεπαγώσει η συμφωνία Καραμανλή - Μπερίσα το 2009, που απέρριψε στη συνέχεια το Συνταγματικό Δικαστήριο της γείτονος, προκειμένου να συναινέσει στη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα αλβανικά εδάφη.
Οι ακτιβιστές της Ερυθρόμαυρης Συμφωνίας, ναύλωσαν ένα πλοιάριο από τους Αγ. Σαράντα και συνοδεία τζετ σκι στολισμένα με την αλβανική σημαία έθεσαν σημαδούρες εκεί που πιστεύουν ότι φθάνουν τα αλβανικά, θαλάσσια όρια ενώ ο επικεφαλής τους Κ. Σπαχίου έκανε δηλώσεις σε αλβανικό τηλεοπτικό συνεργείο που τον συνόδευε.

2012-08-03

enimerosi.com