Το 90% των σχολικών μεταφορών στην Κέρκυρα δεν εκτελείται!

Σε σύσκεψη που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια θα ληφθούν αποφάσεις καθώς οι σχολικές μεταφορές στην Κέρκυρα απλά δεν εκτελούνται...


Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου μάλιστα ενημέρωσε ότι το πρόβλημα υπάρχει μόνο στην Κέρκυρα, καθώς σε Ζάκυνθο και Λευκάδα όλα βαίνουν ομαλά, ενώ σε καλή φάση βαίνει η κατάσταση και στην Κεφαλονιά. «Στην Κέρκυρα έχουμε σοβαρότατα προβλήματα. 90% των σχολικών μεταφορών δεν εκτελείται» δήλωσε ο κ. Σπύρου.

Σύνθετο το πρόβλημα
Ο κ. Σπύρου χαρακτήρισε το θέμα σύνθετο και ακανθώδες καθώς υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη προς τους μεταφορείς από το 2011, το πρώτο εξάμηνο του 2012 και επιπροσθέτως τέθηκε σε ισχύ επιπρόσθετη έκπτωση κατά 17%.
«Αδικούνται οι μεταφορείς με δεδομένη την μεγάλη έκπτωση που είχε προηγηθεί  και ζητήσαμε από τον υπουργό να δοθεί λύση» υποστήριξε ο κ. Σπύρου, ανακοινώνοντας ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει σχετική τροπολογία που θα προστεθεί στις προηγούμενες αποφάσεις και θα συμψηφίζει το ποσοστό έκπτωσης την προηγούμενης χρονιάς με το ισχύον 17% στα σχολικά δρομολόγια.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια
Με σκοπό την εξεύρεση λύσης και ζητώντας από τους μεταφορείς να δείξουν κατανόηση ώστε να δοθεί τέλος στο πρόβλημα, ο κ. Σπύρου καλεί σε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης 20/9 τους μεταφορείς. «Ελπίζω να καταλήξουμε και να συμφωνήσουμε τον τρόπο που θα γίνουν οι μεταφορές γιατί υπάρχει πρόβλημα με τα παιδιά που μετακινούνται μόνα τους ή με ίδια μέσα προς τα σχολεία και πρέπει να εξασφαλίσουμε πρωτίστως την ασφάλειά τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

 2012-09-20

corfupress.gr