Παγκόσμιος ο Γιαννιώτης!

Ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης «κατάπιε» τους πάντες στην Κίνα και «κλείδωσε» την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FINA – Τι δήλωσε, μετά την νέα του επιτυχία.

Αμφέβαλε κανείς; Κανείς... Κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου των 10 χλμ. της FINA για το 2012, είναι από σήμερα, Σάββατο (13/10) το πρωί ο Σπύρος Γιαννιώτης!

Ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε φάση χαλάρωσης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (και... τον γάμο του), πραγματοποίησε επίδειξη ισχύος, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στο Σαντού της Κίνας και με χρόνο 1:50:41.70 τερμάτισε επιβλητικά στην πρώτη θέση, γεγονός που του «κλείδωσε» την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και, παράλληλα, την... κούπα!

Για την ιστορία, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κινέζος, Ζου Λι Τζουν (1:50:45.22) και στην τρίτη ο Άλαν Λόπες από τη Βραζιλία (1:50:45.57), ενώ ακολούθησαν οι Ρις Ντέιβιντ, Φέρι Γουίρτμαν και Κριστιάν Μάρτιν.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το τέλος της θριαμβευτικής κούρσας, ο Γιαννιώτης δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για τη νέα μεγάλη του στιγμή: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με όλους τους αγώνες. Έφτασα στο στόχο μου που ήταν η πρώτη θέση στα Παγκόσμια κύπελλα. Σήμερα ήταν ο τελευταίος και ήθελα τη νίκη, όπως κι έγινε. Έκλεισε μια χρόνια με το καλύτερο τρόπο. Τώρα ακολουθεί ξεκούραση και λίγος χρόνος για μένα, ώστε να γεμίσω μπαταρίες για το επόμενο έτος που έχει Παγκόσμιο στην Βαρκελώνη».

Ενώ, σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν οι δηλώσεις και του προπονητή (και... κουμπάρου του), Νίκου Γέμελου: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που τελειώνει με αυτό τον τρόπο η χρονιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ομοσπονδία που μας στήριξε. Έδωσαν το Παγκόσμιο κύπελλο στο Σπύρο με μεγάλη χρονική διάφορα ανάμεσα σε καθένα από τα ταξίδια. Μπορεί το Ολυμπιακό μετάλλιο να μην ήρθε, αλλά τουλάχιστον δεν έκλεισε άδοξα η χρόνια. Ξεκινάει έτσι μια καινούργια αγωνιστική περίοδος, με στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Βαρκελώνη, του χρόνου τον Αύγουστο».

corfupress.com

2012-10-15