ΚΚΕ: Όλοι στο Περιφερειακό, να παλέψουμε κατά της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη!

Τo ΚΚΕ Κέρκυρας απευθύνει κάλεσμα στους Κερκυραίους, να παρεβρεθούν το Σάββατο, το πρωί, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να πει ένα ισχυρό "Όχι" στην ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη, του αεροδρομίου και του λιμανιού του νησιού, όπως και στο σχέδιο "Αθηνά".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ

ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΗΜΙΤΗ, ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ!

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ στις 10 π.μ. ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜ-ΒΟΥΛΙΟ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ του ΛΑΟΥ!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό να παρασταθεί μαζικά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο στις 10 π.μ. στην Περι-φέρεια Ιονίων Νήσων διεκδικώντας να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του “Ερημίτη” , να σταματήσει κάθε ιδέα για παραχώρηση του Λιμανιού, του Αεροδρομίου και κάθε άλλου φιλέτου στους ιδιώτες κεφα-λαιούχους!

Η πολιτική ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας περιουσίας, της περιουσίας του ελληνικού λαού, έχει έναν και μόνο στόχο, να δώσει επενδυτική-κερδοφόρα διέξοδο στο μεγάλο κεφάλαιο στη φάση της κρίσης!

Πάει χέρι-χέρι με τη συνολική επίθεση στα εργατικά-ασφαλιστικά, αφού το τσάκισμα των μισθών, των συντάξεων και των λαϊκών δικαιωμάτων, αφού αποτελεί όρο και προϋπόθεση για την εξασφάλιση πάμ-φθηνου εργατικού προσωπικού στον κάθε φιλόδοξο «μεγαλοεπενδυτή»!

Πάει αντάμα με το τσάκισμα των δαπανών στην παιδεία-την υγεία-τις κοινωνικές παροχές ώστε ακό-μα περισσότεροι πόροι να διατεθούν για την άμεση ή έμμεση προικοδότηση της πλουτοκρατίας! Αυτής της πολιτικής λογική συνέχεια είναι και το επονομαζόμενο σχέδιο “Αθηνά” για την Ανώτατη-Ανώτερη Εκ-παίδευση που τσακίζει το δικαίωμα των παιδιών του λαού στη ανώτατη-ανώτερη μόρφωση!

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ στα ΨΕΜΜΑΤΑ της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Βαφτίζοντας το ψάρι κρέας προβάλλουν το “επιχείρημα” ότι οι ιδιωτικοποίηση του “Ερημίτη” και των άλλων φιλέτων της Κέρκυρας, θα φέρει ανάπτυξη και θα αντιμετωπίσει την ανεργία! Αυτό το επιχείρημα είναι τόσο αληθινό, όσο εκείνο που λέει ότι «η σαρωτική επίθεση σε μισθούς και συντάξεις είναι προς όφελος των εργαζομένων και των συνταξιούχων»!

Η ιδιωτικοποίηση του “Ερημίτη” και η αξιοποίηση της για ξενοδοχειακή μονάδα και βίλες πολυτελεί-ας θα πλήξει βάναυσα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής οδηγώντας τες στο κλείσιμο, θα συνο-δευτεί από σοβαρές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις σε μία περιοχή απείρου οικολογικού κάλλους!

Η όποιες θέσεις εργασίας κι αν δημιουργηθούν στη φάση των εργασιών θα είναι με μισθούς πείνας, ενώ τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι θα προέρχονται από το νησί της Κέρκυρας! Άλλωστε το νομοθετικό α-ντεργατικό πλαίσιο και υπάρχει και δίνει τη δυνατότητα στις σημερινές επιχειρήσεις του κλάδου του του-ρισμού να αναζητούν προσωπικό ακόμα και από άλλες χώρες της Ε.Ε. με 300 ευρώ!!!

Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και του αεροδρομίου θα πλήξει άμεσα τους κατοίκους του νησιού, το δικαίωμά τους στην ασφαλή και φτηνή μεταφορά!

Το σχέδιο “Αθηνά” με την κατάργηση-συγχώνευση σχολών και τμημάτων θα πλήξει άμεσα το δικαίω-μα στη μόρφωση χιλιάδων παιδιών, με προφανείς αρνητικές συνέπειες στην Κέρκυρα!

Κερκυραίες, κερκυραίοι

Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση, την ώρα που τα κόμματα της συγκυβέρνησης προχωρούν κομμάτι-κομμάτι τις ιδιωτικοποιήσεις, διάφορες δυνάμεις που από τη μία ορκίζονται ενάντια στα μνημόνια και από την άλλη συμφωνούν και αποδέχονται τη μήτρα που τα γεννά, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση, να κε-ντράρουν την κριτική τους στο αν τα 46 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο αποτελεί το «σωστό» τίμημα για την πώληση του “Eρημίτη”!!!

Αποκαλύπτουν επί τις ουσίας ότι κανένα πρόβλημα δεν έχουν με την ουσία της παραχώρησης της πε-ριουσίας του λαού στους ιδιώτες, άλλωστε οι ίδιοι μιλούν για «καλή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσί-ας» σε αγαστή συνεργασία με το μεγάλο κεφάλαιο!!!

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό της Κέρκυρας να παλέψουν ενάντια στην εκποίηση της δη-μόσια περιουσίας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που την επιβάλλει, ενάντια στα αντιλαϊκά μέρα στην Ανώτατη Εκπαίδευση!

Μαζικά στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αύριο στις 10 π.μ. να διατρανώσει:

* ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ΕΡΗΜΙΤΗ, του ΛΙΜΑΝΙΟΥ και του ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ της ΚΕΡ-ΚΥΡΑΣ! Η γη, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια ανήκουν στο λαό, να γίνουν λαϊκή περιουσία!

* ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ “ΑΘΗΝΑ” ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ! Στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους για την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών τους!

2013-02-08

corfupress.gr