Νεκρός 36χρονος από γρίπη, στην Κέρκυρα

Ένας 36χρονος Κερκυραίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο του νησιού, το πρωί της Τρίτης.

Ο άτυχος νέος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο ΓΝΝ, με γρίπη, και όπως είναι φυσικό ο θάνατός του δημιούργησε έντονη ανησυχία σχετικά με την πορεία που μπορούν να λάβει τα κρούσματα.

Ο 36χρονος άνδρας δεν είχε είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, και αποτελεί το δεύτερο θύμα της γρίπης κάτω των 50 χρόνων, στη χώρα, μιας και την περασμένη εβδομάδα είχε καταλήξει στη ΜΕΘ της Αλεξανδρούπολης ένας 37χρονος.

Οι ειδικοί, μάλιστα, του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα καταγράφοντας μέρα με τη μέρα τα νέα περιστατικά.

Μπορεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια η γρίπη να βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, λόγω και του καιρού, όμως ήδη 7 άνθρωποι, συνολικά, έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχουν ήδη 30 επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της γρίπης.

Τα 28 ήταν τύπου Β και τα 2 τύπου Α. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 33 σοβαρά περιστατικά από τα οποία τα 31 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

2013-02-20

corfupress.gr

Κέρκυρα:Θάνατος νεαρού από γρίπη

Ένας 36χρονος πέθανε από γρίπη στην Κέρκυρα και ανέβασε ακόμα περισσότερο τον αριθμό των θυμάτων - Σε επιφυλακή το ΚΕΕΛΠΝΟ...

Ο άντρας δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υπέρβαρος. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα της γρίπης κάτω των 50 χρόνων. Την περασμένη εβδομάδα είχε καταλήξει στη ΜΕΘ της Αλεξανδρούπολης ένας 37χρονος.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα καταγράφοντας μέρα με τη μέρα τα νέα περιστατικά. Μπορεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια η γρίπη να βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, λόγω και του καιρού, όμως ήδη 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχουν ήδη 30 επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της γρίπης. Τα 28 ήταν τύπου Β και τα 2 τύπου Α. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 33 σοβαρά περιστατικά από τα οποία τα 31 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

2013-02-20

newsit.gr