Αποκλεισμένοι για δεκαπέντε μέρες οι Οθωνοί

Αποκλεισμένοι για ένα δεκαπενθήμερο παραμένουν οι Οθωνοί λόγω της πρόσχωσης του λιμανιού που δεν επιτρέπει στο πλοίο «Αλέξανδρος» που εκτελεί δρομολόγια από την Κέρκυρα. να προσεγγίσει.

 Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τ. Κασσίμη, τα προβλήματα δε σταματούν εκεί αφού η σύνδεση των Διαποντίων και μέσω του λιμανιού του Αγ.Στεφάνου είναι προβληματική. Αυτό γιατί το πλοίο «Πήγασος» δεν εκτελεί δρομολόγια , αφού έληξε η σύμβαση με το αρμόδιο υπουργείο...

Χθες, υπήρχε μια περίπτωση να υπογραφεί η σύμβαση, ώστε από σήμερα να εκτελεί και πάλι τα δρομολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πλοίο «Αλέξανδρος» αναμένεται να αποχωρήσει για προγραμματισμένο έλεγχο στον Πειραιά και θα μείνει εκτός γραμμής 20-25 μέρες...

Ο αντιδήμαρχος Οθωνών έχει ήδη αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο επισημαίνοντας τα προβλήματα στην ακτοπλοική σύνδεση των Διαποντίων που συνεχίζει να γίνεται μετ`εμποδίων.

Παραμένουν οι αντιδημαρχίες;

«Πάγωσε» όπως όλα δείχνουν το θέμα της κατάργησης των αντιδημαρχιών όλων των μικρών νησιών, έδειχνε να προωθεί τελευταία η κυβέρνηση.

Οι αντιδήμαρχοι των (10) μικρών νησιών της χώρας θα συνεχίσουν ωστόσο να επισημαίνουν προς κάθε κατεύθυνση την αναγκαιότητα διατήρησης του θεσμού, ο οποίος δείχνει να βάλλεται με τα προβλήματα στην συγκοινωνία, στην ιατρική περίθαλψη κ.α. που οδηγούν, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Οθωνών, στην πλήρη ερήμωση των νησιών.

2013-03-08

corfutime.gr