Μετακίνηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών ζητά το τμήμα Ιστορίας του Ι.Π.

"Tην άμεση μετακίνηση του Πανεπιστημίου και σε κάθε περίπτωση του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου μαζί με τα άλλα τμήματα ανθρωπιστικών σπουδών θα συγκροτηθεί μια πληρέστερη σχολή ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών", ζητά ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Τμήματος.

Στο σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε επισημαίνει ότι,μόνο κατ` αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί το επιστημονικό επίπεδο και ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας του Τμήματος Ιστορίας.

Ειδικότερα, το ψήφισμα της Γ.Σ. έχει ως εξής:

"Το Υπουργείο Παιδείας, οι τοπικοί πολιτευτές και βουλευτές της Κέρκυρας και γενικότερα των Επτανήσων από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, προκειμένου να διασώσουν τις ψήφους τους, επέλεξαν όπως κάνουν πάντα, να επιδείξουν τον πλέον ακραίο ιρασιοναλισμό και την πλέον κυνική αδιαφορία για κάθε ακαδημαϊκό κριτήριο. Με το πάγιο, συνεπώς, πνεύμα τους αποφάσισαν για εμάς αλλά χωρίς εμάς, να εντάξουν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε ένα εφεύρημα το οποίο χωρίς αιδώ ονόμασαν «Διονύσιο Σολωμό». Σε αυτό εντάσσουν φύρδην μίγδην τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας μαζί με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Είμαστε πεπεισμένοι πως οι ολέθριες επιπτώσεις αυτής της καιροσκοπικής επιλογής θα πλήξουν τον εν γένει ακαδημαϊκό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου μας και ειδικότερα του Τμήματος Ιστορίας .

Για τούτο, απαντώντας με ακαδημαϊκά κριτήρια και ορθολογισμό που διέπουν την επιστημονική λειτουργία μας, θα επιδιώξουμε να διασώσουμε τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα του Τμήματος Ιστορίας και όσων Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου συμφωνούν μαζί μας. Κατά συνέπεια απαιτούμε:

Την άμεση μετακίνηση του Πανεπιστημίου και πάντως του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου μαζί με τα άλλα τμήματα ανθρωπιστικών σπουδών θα συγκροτηθεί μια πληρέστερη σχολή ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών. Μόνο κατ` αυτό τον τρόπο μπορούμε να διατηρήσουμε το επιστημονικό επίπεδο και τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα του Τμήματος Ιστορίας. Για όσους στρεψόδικα θα επικαλεστούν τεχνικές δυσκολίες και θα κρυφτούν πίσω από τους φοιτητές, σκεφτόμενοι στην πραγματικότητα τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, δηλώνουμε πως ήδη εκπονήσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο μετακίνησης του Τμήματος χωρίς επιπτώσεις στις σπουδές και στα προγράμματα έρευνας. Εμείς οι ίδιοι οι καθηγητές θα επωμιστούμε το κύριο κόστος της μετακίνησης. Δεν θα σταματήσουμε εάν δεν επικρατήσουν τα ακαδημαϊκά κριτήρια στον επανασχεδιασμό του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας.

Με την ομόφωνη εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Πέτρος Πιζάνιας Καθηγητής, Δ/της ΠΜΣ

Δημήτρης Ανωγιάτης ,Καθηγητής,Δ/ντης ΠΜΣ

Κώστας Αγγελάκος, Επ. Καθηγητής"

2013-03-15

corfutime.gr