Ντ. Μπακογιάννη :

Με επισκέψεις στις αρχές του τόπου και συνέντευξη τύπου, ξεκίνησε η επίσκεψη στη Κέρκυρα της προέδρου της Δημ. Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη.Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ΔΗ.ΣΥ «θα λέει τα πράγματα με το όνομα τους και θα προτείνει λύσεις ακόμα και δυσάρεστες χωρίς να παρασυρθεί από τις παλιές μορφές πολιτικής».

Δύο βασικά σημεία αποτελούν τον πυρήνα των προβλημάτων για την κ. Μπακογιάννη στη Κέρκυρα, ο τουρισμός και η ανάγκη ενίσχυσης του και ο πρωτογενής τομέας, στον οποίο η χώρα θα πρέπει να επενδύσει ξανά.

Όπως είπε, «δεν είναι δυνατόν περιοχές πλούσιες όπως η Κέρκυρα να μην παράγουν πλέον προιόντα».

Στάθηκε επίσης στο φορολογικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι απαιτείται σταθερό σύστημα για να γίνουν επενδύσεις στη χώρα και στην ανάγκη να αυστηροποιηθούν τα μέτρα για την φοροδιαφυγή, μέσα όμως από ένα χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Απαντώντας σε ερωτήματα, τόνισε ότι το μνημόνιο πέραν της χρηματοδότησης ήταν μια μεθοδολογία που εφαρμόστηκε με δυσμενείς όρους για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί πάλι στα πόδια της. Η κυβέρνηση ακολούθησε λάθος πολιτική, όπως είπε, και έριξε το βάρος των περικοπών από την πρώτη μέρα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και όχι στη μείωση του δημόσιου τομέα. Χαρακτήρισε επίσης επιτακτική την ανάγκη στήριξης του ιδιωτικού τομέα.

Από την άλλη, χαρακτήρισε ότι χειρότερο για τη χώρα το ενδεχόμενο εκλογών, αφού θα οδηγήσει τουλάχιστον επί τρίμηνο τη χώρα σε ακυβερνησία. Ωστόσο, ιδιοτελώς όπως είπε θα τις ήθελε προκειμένου να σταματήσει η συζήτηση με τις δημοσκοπήσεις και αν μπαίνει η όχι η ΔΗ.ΣΥ. στη Βουλή.

Εκτίμησε επίσης ότι κανένα κόμμα δε θα πάρει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και ο λαός θα δώσει εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας.

«Μας ενδιαφέρον οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν και όχι οι καρέκλες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επισκέψεις σε Επιμελητήριο ΠΙΝ

Η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννη, ο οποίος την ενημέρωσε για τα προβλήματα του Εμπορικού κόσμου καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σκούρτη όπου ενημερώθηκε για γενικότερα ζητήματα που απασχολούν το νησί.

corfutime.gr