Συνέλαβαν φοιτητές του Τμήματος Ήχου και Εικόνας!

Η ένταση επέστρεψε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έπειτα από την σύλληψη φοιτητών του Τμήματος Ήχου και Εικόνας, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη ενός εγκαταλελειμένου χώρου του ψυχιατρείου, όπως καταγγέλλει το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΗΧΕΙ.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, κάνουν λόγο για τρομοκρατία που δεν θα περάσει (ο τίτλος του κειμένου), για μεθόδους άγριας καταστολής από πλευράς αστυνομίας, ενώ για ακόμη μια φορά, “επιτίθενται” σε πρυτανική αρχή, αλλά και διοίκηση του νοσοκομείου. Τέλος, ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Το κείμενο του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Ήχου και Εικόνας στην πλήρη του ανάπτυξη έχει ως εξής:

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Σήμερα, 9/4 γύρω στις 12:30 μμ εισέβαλε αστυνομία στο χώρο του ψυχιατρείου, στον οποίο συστεγάζονται και τμήματα του πανεπιστημίου, και συνέλαβε φοιτητές οι οποίοι είχαν προβεί σε κατάληψη ενός εγκαταλελειμμένου χώρου του ψυχιατρείου.
Καταγγέλλουμε την αστυνομία και τις μεθόδους άγριας καταστολής που χρησιμοποιεί ενάντιων φοιτητών και εργαζομένων, κάνοντας επίδειξη δύναμης μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου. Η πολιτική αυτή της τρομοκράτησης, της καταστολής, της επιβολής βίας που προωθούν χέρι – χέρι πρυτανική αρχή, η διοίκηση του νοσοκομείου και γενικά η κυβέρνηση είναι ίδια με αυτή που καταστρέφει τη ζωή μας καθημερινά και μας θέλει υποταγμένους και με σκυφτό το κεφάλι. Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες πολιτικές, η τρομοκρατία δεν μας τρομάζει και θα είμαστε πάντα απέναντι. Το άσυλο κατακτήθηκε με αίμα και είναι υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και του λαού για να το υπερασπιστούν.
Απαιτούμαι την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

2013-04-10

corfupress.gr