Λουκέτο σε Δημόσιες Βιβλιοθήκες των Ιονίων;

Στη λίστα με τους οργανισμούς που συγχωνεύονται ή κλείνουν συμπεριλαμβάνονται οι δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας μας, μεταξύ αυτών και της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Ζακύνθου και του Ληξουρίου σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου.

Ο υπεύθυνος της δημόσιας βιβλιοθήκης της Κέρκυρας Γιώργος Κεφαλλωνίτης μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ επεσήμανε ότι έχει αποστείλει για το θέμα επιστολή στον υπουργό προστασίας του πολίτη και Κερκυραίο βουλευτή Νίκο Δένδια ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί και με τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τον πολιτισμό Αλεξ. Πουλή.

Ερώτηση Κουίκ

Τον «αφανισμό της γνώσης έχει βάλει στόχο η κυβέρνηση με τη συγχώνευση και κατάργηση 46 Δημόσιων Βιβλιοθηκών». Αυτό καταγγέλλει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Με τα μνημονιακά συμβόλαια που έχει υπογράψει η συγκυβέρνησή σας, φτάσαμε στο σημείο να κατεβάζουμε ρολά και στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες. Ο αφανισμός της γνώσης συνεχίζεται χωρίς κανένας συγκυβερνητικός πολιτικός παράγων να αντιλαμβάνεται ότι αυτό συμπαρασύρει και την Ελλάδα μας. Τα κοφτερά μυαλά της χώρας σκέφτηκαν πολύ και αποφάσισαν να συγχωνευθούν συνολικά 46 δημόσιες βιβλιοθήκες και να απολυθούν 200 υπάλληλοι» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής των ΑΝΕΞ.ΕΛΛ.

corfutime.gr

2013-06-01